23.10.2008. / 14:49

Autor: Petra Horvat

Pariz

Francuski predsjednik tuži proizvođača voodoo lutkica s njegovim likom

Među sloganima ispisanih na lutkici nalazi se i onaj o produljenju radnog vremena 'Raditi više da bi se više zaradilo', ili 'bagra', što je izraz kojim je tijekom nemira 2005. počastio mladež iz predgrađa, a uglavnom se radi o osobama imigrantskog porijekla

Nicolas Sarkozy, francuski predsjednik, poziva u petak na visoki sud u Parizu izdavačku kuću K&K koja preko interneta prodaje voodoo lutkice s njegovim likom i traži da se te lutkice povuku iz prodaje.

"Prije 15 dana sam pismenim putem od izdavačke kuće K&K zatražio da se lutkica povuče iz prodaje, no nije bilo uspjeha, pa sam odlučio uložiti tužbu zbog kršenja prava na imidž", kazao je odvjetnik francuskog predsjednika.

Uz lutkicu koja na dijelovima tijela ima ispisane natpise koji se referiraju na epizode i slogane iz Sarkozyjeve predsjedničke kampanje, kupac dobije i priručnik koji donosi humorističnu biografiju predsjednika.

Među sloganima ispisanih na lutkici nalazi se i onaj o produljenju radnog vremena "Raditi više da bi se više zaradilo", ili "bagra", što je izraz kojim je tijekom nemira 2005.  počastio mladež  iz predgrađa, a uglavnom se radi o osobama imigrantskog porijekla.

Na lutkici je ispisana i gruba psovka koju je francuski predsjednik uputio muškarcu koji se odbio s njime rukovati.

Sarkozy je već ranije tužio časopis Le Nouvel Observateur kada je taj list objavio sadržaj SMS poruke koju je predsjednik navodno posla bivšoj supruzi prije vjenčanja s Carlom Bruni. Nakon što se novinar ispričao, Sarkozy je povukao tužbu.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika