23.10.2008. / 15:53

Autor: Katarina Zorić

Pressica na pressicu

Mrsić: Milinović laže da lažem

Odmah po završetku Milinovićeve konferencije za novinare na kojoj je odbacio Mrsićeve tvrdnje o visini dospjelog duga, Mrsić je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare u Saboru. "Ministar Milinović laže kad tvrdi da lažem", uzvratio je Mrsić

SDP-ovac Mirando Mrsić odbacio je danas tvrdnje ministra zdravstva Darka Milinovića koji ga je optužio da je lagao iznoseći u Saboru podatke o lošem stanju u sustavu zdravstva.

Odmah po završetku Milinovićeve konferencije za novinare na kojoj je odbacio Mrsićeve tvrdnje o visini dospjelog duga, Mrsić je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare u Saboru.  "Ministar Milinović laže kad tvrdi da lažem", uzvratio je Mrsić.

Istaknuo je da je sinoć u raspravi iznio točne, istinite i službene podatke za prvih šest mjeseci ove godine te da je Milinović iznio podatke za osam mjeseci.

Ministra je prozvao i za zloupotrebljavanje statistike. "Ministar je vezan lancima statistike, ali ona neće pomoći pacijentima, ma koliko ju zloupotrebljavao", rekao je Mrsić, ocijenivši da pacijentima može pomoći samo opsežna reforma zdravstva.

Smatra da je za tu reformu potreban nacionalni konsenzus, "a ne sukob koji Milinović pokušava inicirati".

Osvrnuo se i na Milinovićeve izjave da su "dva milijuna kuna za skraćenje lista čekanja manji od marže koju pojedini privatnici od HZZO uzmu za nabavu skupog lijeka za šestero djece", čime je Milinović aludirao na Mrsićevu suprugu.

"Tvrtka moje supruge jedna je od 300 u Hrvatskoj koje se bave uvozom lijekova i nema smisla spominjati ju", rekao je Mrsić. Smatra da Milinović u nedostatku argumenata spominje njegovu suprugu, iako ona posluje zakonito, a njezina tvrtka nema veze s Mrsićevim pacijentima.

Ministar Milinović na današnjoj je konferenciji za novinare demantirao Mrsićeve izjave o visini dospjelog duga, podsjetivši kako je uvođenjem novih mjera dospjeli dug smanjen s 2,3 milijarde kuna na 1,6 milijardu kuna, a umjesto pada usluga bolnice su u prvih osam mjeseci obavile 200.000 usluga više, dok je broj hospitalizacija povećan za oko 4.000. 

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika