29.10.2008. / 15:59

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Maestro

Predao se poduzetnik iz BiH Svjetlan Stanić

Za Stanićem se tragalo proteklih 16 mjeseci, a uhićen je u ponedjeljak te je u skladu s naredbom zagrebačkog Županijskog suda, smješten u zatvor. Ravnateljstvo policije o pojedinostima uhićenja ne želi govoriti

Poduzetnik iz BiH Svjetlan Stanić, jedan od optuženih za korupciju u slučaju "Maestro", predao se hrvatskim vlastima desetak dana prije početka suđenja njemu i bivšem potpredsjedniku Fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu.

Za Stanićem se tragalo proteklih 16 mjeseci, a uhićen je u ponedjeljak te je u skladu s naredbom zagrebačkog Županijskog suda, smješten u zatvor. Ravnateljstvo policije o pojedinostima uhićenja ne želi govoriti.

Prije dva dana Stanić se u pratnji odvjetnika Ante Nobila pojavio na sjednici Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda na kojoj je odlučeno da mu se ukine pritvor uz jamčevinu od pola milijuna kuna. USKOK se žalio na prihvaćanje jamčevine, a konačnu odluku donijeti će Vrhovni sud, ali ne prije petka. Stanić dotad ostaje u zagrebačkom zatvoru u Remetincu u koji je odveden nakon sjednice Izvanraspravnog vijeća.

Tjeralica za Stanićem raspisana je lani u lipnju nakon što su u antikorupcijskoj akciji "Maestro" uhićena trojica potpredsjednika Fonda za privatizaciju i još nekoliko osoba. Staniću i bivšem potpredsjedniku Fonda Gotovcu suđenje bi trebalo početi 5. studenoga. Sudac Vladimir Pavleković danas je rekao da je sve spremno za postupak te da se na prvoj raspravi očekuje čitanje optužnice, očitovanje o krivnji te dokazni prijedlozi stranaka.

Sudit će im se u odvojenom postupku od ostalih osmero optuženika iz slučaja "Maestro", koji bi na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda trebali sjesti pet dana kasnije. Postupak protiv osmorice voditi će sutkinja Ivana Kršul.




Vezane vijesti

Polančec svjedočio o Dalmacijavinu - 'Ništa se nije moglo privatizirati bez...

Polančec svjedočio o Dalmacijavinu - 'Ništa se nije moglo privatizirati bez Sanadera'

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je svjedočeći na ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" da optuženi bivši potpredsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika