30.10.2008. / 13:54

Autor: Nina Tomljanović

Sastanak s Mesićem

Holbrooke izrazio zabrinutost zbog stanja u BiH

Iz ureda predsjednika priopćeno je da se Holbrooke u potpunosti slaže s Mesićevom analizom prema kojoj je postojanje i održavanje jedinstvene države Bosne i Hercegovine ključno za mir i stabilnost u regiji

Predsjednik Stjepan Mesić danas se sastao s bivšim američkim pregovaračem za Balkan Richardom Holbrookeom s kojim je razgovarao o stanju u regiji.

Holbrooke je nakon sastanka s Mesićem kazao kako je zabrinut zbog stanja u Bosni i Hercegovini. "Bosna je oduvijek element nestabilnosti u regiji. Određeni broj državljana Bosne i Hercegovine ima i hrvatsko državljanstvo i zato ova zemlja ima važnu ulogu u promicanju stabilnosti Bosne. Ne smijete ignorirati Bosnu. Međunarodna zajednica ima mnogo drugih prioriteta, poput Irana, Iraka, Afganistana i drugih, ne obraća dovoljno pozornosti na Bosnu", rekao je Richard Holbrooke.

Bivši pomoćnik državnog tajnika Sjedinjenih Država u vrijeme administracije predsjednika Billa Clintona čestitao je predsjedniku Mesiću na  hrvatskome priznanju nezavisnosti Kosova i na tome što će  Hrvatska sljedeće godine ući u NATO Savez. Također je dodao kako se nada da će Hrvatska u iduće dvije, tri godine ući i u Europsku uniju.

Iz ureda predsjednika priopćeno je da se Holbrooke u potpunosti slaže s Mesićevom analizom prema kojoj je postojanje i održavanje jedinstvene države Bosne i Hercegovine ključno za mir i stabilnost u regiji.

Mesić je posebno naglasio kako u tom kontekstu mnogo ovisi o odnosima između Hrvatske i Srbije,odnosno o tome kakve se poruke iz tih dviju zemalja šalju prema BiH.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika