30.10.2008. / 14:03

Autor: Orhidea Gaura, Hrvoje Šimičević

Likvidiran bivši narednik 1. gardijske brigade

Adriano Čupić ubijen s dva hica

Riječ je o hrvatskom branitelju, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio narednik 1. gardijske brigade Tigrovi. Čupić je navodno već dobro poznat zagrebačkoj policiji jer ima podeblji policijski dosje. Povezivalo ga se sa teškim kriminalnim radnjama u posljednjih nekoliko godina

Prema neslužbenim informacijama kojima Nacional raspolaže, tijelo muškarca koje je danas pronađeno u bijelom Land Roveru u zagrebačkom naselju Savica sa dvije prostrelne rane u glavi, identificirano je kao Adriano Čupić.

Riječ je o 34-godišnjem hrvatskom branitelju i jednom od šefova u zaštitarskoj tvrtki Lupus, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio narednik 1. gardijske brigade. Čupić je navodno već dobro poznat zagrebačkoj policiji, jer, kako doznajemo, ima podeblji policijski dosje. Povezivalo ga se, naime, sa teškim kriminalnim radnjama u posljednjih nekoliko godina. Čupića se između ostalog otprije sumnjičilo za pokušaj silovanja, kao i za otmicu.

Podsjetimo, mrtvo tijelo je danas pronađeno oko 13,50 sati u bijelom automobilu marke Land Rover u zagrebačkom naselju Savica, na parkiralištu u ulici Prisavlje bb, pored teniskih terena, odnosno nogometnog igrališta kod Mosta mladosti. Tijelo je pronađeno na vozačevoj strani automobila, koji je ujedno bio upaljen. Također, Nacional je doznao kako je  automobil, inače registarskih oznaka ZG 4809 DL, bio u vlasništvu jedne zagrebačke tvrtke, koja ga je u međuvremenu prodala trećoj strani.

Nakon ubojstva, policija je blokirala izlaze iz grada, a policijski helikopter je nadlijetao mjesto događaja na koje je izašao i  prvi čovjek zagrebačke policije Branko Peran. Prema riječima glasnogovornice PU Zagrebačke Aleksandre Ljube, policija je na poprište zločina izašla nakon dojave građana.

Čupić je inače rodom iz Drniša, a početkom 90-ih doselio se u Zagreb. Vrijeme koje je prethodilo tomu, obilježeno je s nekoliko velikih obiteljskih tragedija. Naime, prije rata njegov otac je ubio svoju suprugu, odnosno Adrianovu majku. Prema tadašnjem policijskom izvještaju, njegov se otac potom cijelu noć vozio u automobilu. Objesio se u zatvoru, nakon što se predao tadašnjoj miliciji. Čupić je tijekom Domovinskog rata prošao brojna ratišta, bio je između ostalog i u Bosni te ima status vojnog invalida. Prema nepotvrđenim informacijama, nečasno je otpušten iz Hrvatske vojske 2000. godine.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika