31.10.2008. / 08:40

Autor: Katarina Zorić

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Uhićeni danas pred istražnim sucem

Policijskim vozilima sinoć su iz sjedišta kriminalističke policije u Heinzlovoj ulici odvezeni Robert Matanić i Amir Mafalani. Prema neslužbenim informacijama, odvezeni su u zatvor u Remetincu ili u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu

Istraga oko ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića nastavlja se, a nad osmero hrvatskih i dvojicom srpskih državljana i dalje se provodi krim obrada, nakon koje će policija odlučiti hoće li i protiv koga podnijeti kaznenu prijavu. Osumnjičeni bi tijekom poslijepodneva trebali biti izvedeni pred istražnog suca. Tada, naime, istječe maksimalni rok od 48 sati trajanja obrade.

Policijskim vozilima sinoć su iz sjedišta kriminalističke policije u Heinzlovoj ulici odvezeni Robert Matanić i Amir Mafalani. Prema neslužbenim informacijama, odvezeni su u zatvor u Remetincu ili u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Mediji nagađaju da je Robert Matanić priznao svoju ulogu u Pukanićevom i Franićevom ubojstvu, ali službenih potvrda o tome nema. Njegov bivši odvjetnik Pilipović otkrio je kako Matanić želi razgovarati s USKOK-om.

Joca Amsterdam spreman razgovarati s policijomSrpski mafijaš Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, tvrdi kako nema nikakve veze s ubojstvom Ive Pukanića  iako je njegov kum Slobodan Đurović uhićen pod sumnjom da je umiješan u ovaj atentat.

Joca tvrdi kako mu Hrvati pokušavaju namjestiti ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, javlja Press kojemu je poruku prenio Jocin posebni predstavnik. "Točno je da je jedan od uhićenih Jocin kum, ali što to dokazuje? Joca je uvjeren da Hrvatska pokušava pod svaku cijenu uvući nekoga iz Srbije u ubojstvo Pukanića", rekao je za srpski Press anonimni Jocin predstavnik.

Kaže da se Sreten Jocić neće javno oglašavati, ali da će se odazvati svakom pozivu nadležnih organa. "Joca kaže da se prvo treba pažljivo pročitati izjava suca iz Barija koji se bavio švercom cigareta, o čemu je Pukanić pisao, pa tek onda vidjeti i razmisliti kome je eventualno smetao taj čovek. Joci sigurno nije", kaže sugovornik Pressa.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika