31.10.2008. / 09:12

Autor: Katarina Zorić

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

U BiH uhićen muškarac s fotorobota?

Iz dobro obaviještenih izvora bliskih istrazi, Dnevni avaz doznaje da je u strogo tajnoj policijskoj akciji uhićen 35-godišnji H. E. iz Velike Kladuše. Navodno je u njegovoj kući pronađen i eksploziv

Sarajevski Dnevni avaz danas je objavio da su pripadnici Federalne uprave policije BiH uhitili sinoć jednu osobu za koju sumnjaju da je sudjelovala u izvršenju atentata na Ivu Pukanića  Niku Franjića.

Iz dobro obaviještenih izvora bliskih istrazi, Dnevni avaz doznaje da je u strogo tajnoj policijskoj akciji uhićen 35-godišnji Elvis Hadžić iz Velike Kladuše. Navodno je u njegovoj kući pronađen i eksploziv. Tužiteljstvo u Bihaću trebalo bi poduzeti daljnje mjere nakon kojih će biti odlučeno hoće li uhićeni biti predan hrvatskim  vlastima.

HTV neslužbeno doznaje da bi uhićeni Hadžić mogao biti osoba s fotorobota. Pretpostavlja se, navodno, i da bi mogao biti izvršitelj atentata. Uhićeni Hadžić otprije je poznat policiji kao narkodiler i trgovac ljudima te da je bio povezan sa srbijanskom mafijom.

Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić nije želio govoriti o uhićenju, ali je rekao kako Obavještajno-sigurnosna agencija BiH surađuje s hrvatskim vlastima na rješavanju Pukanićeva ubojstva .

Također je naglasio da Federalna policija BiH svakodnevno razmjenjuje informacije s MUP-om Hrvatske, koji će, kako je dogovoreno, izlaziti u javnost s detaljnijim podacima o rezultatima istrage.

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena rekao je listu da je suradnja s policijom Hrvatske vrlo intenzivna. "Naša suradnja je svakodnevna i ostvaruje se i putem Interpola BiH i direktno. Trenutno provjeravamo vozila i osobe koje su u vrijeme izvršenja atentata bile na prostoru Hrvatske. Provjeravamo i određene brojeve telefona, pa ćemo vidjeti koje će daljnje mjere biti poduzimane", rekao je Pena za Dnevni avaz.

Nova uhićenja nastavljaju se i na području Hrvatske. Kako neslužbeno doznaje HTV, u Kralovcu je uhićena još jedna osoba koju se sumnjiči za umješanost u ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika