31.10.2008. / 13:52

Autor: Petra Horvat

Iz Srpskih medija

Đurović i Kuzmanović navodno osumnjičeni samo za pomaganje u bijegu

Kuzmanović i Đurović prije dva dana su otputovali iz Srbije u Zagreb kako bi uz pomoć lažnih dokumenata Roberta Matanića, kojeg se sumnjiči za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, prevezli u Srbiju, no ne treti ih se za ubojstvo

Dvojica srpskih državljana koji su u Spačvi uhićeni u okviru policijske istrage ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, 54-godišnji Slobodan Boban Đurović, zvani Kardinal, i 25-godišnji Milenko Kuzmanović, navodno će se suočiti samo sa optužbama za pomaganje u bijegu, no ne i za direktnu umješanost u ubojstvo Pukanića i Franjića.

Đurović, kum Sretena Jocića zvanog Joco Amsterdam, i Kuzmanović prije dva dana su otputovali u Hrvatsku kako bi Robertu Mataniću dali lažne dokumente s kojima je trebao pobjeći u Srbiju, što je Hrvatskoj dojavila srpska policija čim je doznala taj podatak.

Neposredno prije odlaska u Zagreb, Đurović se sastao s Jocom Amsterdamom ali nije poznato kakvu je poruku imao za Matanića. Milenko Kuzmanović trebao je biti vozač koji bi s Đurovićem prevezao Matanića u Srbiju. Đurović zvani Kardinal, bivši vojni obavještajac, godinama je najbliži suradnik Sretena Jocića.

Navodno je u inozemstvu stekao ogromno bogatstvo, a s Jocićem je počeo surađivati krajem 90-ih. U isto je vrijeme surađivao s Robertom Matanićem, no ta veza nikada nije dokazana.

Za Milenka Kuzmanovića iz Srijemskih Karlovaca, zvanog Kojot, srpski mediji navode da je održavao veze s ravnogorskim četničkim pokretom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika