31.10.2008. / 16:11

Autor: Nina Tomljanović

Ministar unutarnjih poslova Srbije:

Dačić: Naše informacije će pomoći u rješavanju ubojstva Ive Pukanića

O medijskim nagađanjima da su dvojica srbijanskih državljana koje je uhitila hrvatska policija povezani sa Sretenom Jocićem, Dačić je rekao da su oni sigurno povezani, ali da je pitanje ima li to veze s ubojstvom Ive Pukanića

Operativni podaci i informacije koje je srpska policija dala hrvatskim kolegama uvelike će pomoći pri rješavanje ubojstva Ive Pukanića, rekao je Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić na konferenciji za novinare posvećenoj  radu Vlade u prvih sto dana. "Operativni podaci koje smo razmijenili značajni su za rješavanje ovog slučaja. Naše informacije dovele su do toga da se došlo do jednog broja osumnjičenih", rekao je Dačić dodavši da će biti još akcija u regiji.

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti pružati logističku pomoć Hrvatskoj, ali i drugim zemljama regije. Naglasio je da  kriminal nema granica te kako se suradnjom sa zemljama regije sprječava da neka od njih bude oaza za skrivanje kriminalaca.

O medijskim nagađanjima da su  dvojica srbijanskih državljana koje je uhitila hrvatska policija povezani sa Sretenom Jocićem, Dačić je rekao da su oni sigurno povezani, ali da je pitanje ima li to veze s ubojstvom Ive Pukanića.

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović je izjavio da srbijanski MUP ne zna dovodi li se njih dvojicu u izravnu vezu s ubojstvom jer se o tome hrvatski MUP još nije oglasio dodavši  kako policija nije dobila službeni zahtjev da obavi razgovor s Jocićem.

Ravnatelj srbijanske policije je kazao da je neosporno da postoji komunikacija srpskog i hrvatskog kriminalnog miljea, ali je demantirao medijske napise da uje srbijanska policija znala sda se sprema likvidacija Pukanića.

Dačić je najavio da će se sljedećeg tjedna sastati s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, dok je Veljović potvrdio da je s ravnateljem hrvatske policije Vladimirom Faberom jučer imao sastanak "radnog tipa".

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika