31.10.2008. / 16:37

Autor: Hrvoje Šimičević

Osoba s fotorobota?

Elvisu Hadžiću u BiH određen pritvor od 30 dana

Zamjenik glavnog tužitelja Unsko-sanske županije Husein Huzejrović odluku o tridesetodnevnom pritvoru obrazložio je 'opravdanom sumnjom da je Hadžić zaista sudjelovao u brutalnim likvidacijama.'

Bosanskohercegovačke vlasti odredile su Elvisu Hadžiću iz Velike Kladuše pritvor u trajanju od 30 dana, zbog sumnje za sudjelovanje u atentatu na Ivu Pukanića i Niku Franjića. Odluku o tridesetodnevnom pritvoru, zamjenik glavnog tužitelja Unsko-sanske županije Husein Huzejrović obrazložio je 'opravdanom sumnjom da je Hadžić zaista sudjelovao u brutalnim likvidacijama.' Tužiteljstvo Unsko-sanske županije za sada ne želi potvrditi da li je Hadžić zapravo osoba sa fotorobota, koja je napravljena na temelju iskaza očevidaca, te objavljena nedugo nakon bombaškog atentata u Zagrebu.

Time bi se, poručili su iz tužiteljstva, ugrozila izuzetno ozbiljnu istragu koja se vodi na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Hadžić, za kojeg se neslužbeno doznaje da je policiji otprije poznat kao trgovac ljudima te po suradnji sa mafijom iz Srbije, uhićen je tijekom sinoćnje akcije pripadnika Federalne uprave policije BiH. Nakon pretresa njegovog stana, policija je pronašla eksploziv, te je također prisluškivanjem utvrđeno da je Hadžić kontaktirao sa pojedincima bliskim Robertu Mataniću, koji se sumnjiči da je sudjelovao u atentatu.

Od Hadžićevog uhićenja, njega se neslužbeno dovodi u vezu s fotorobota, što je blisko jednoj od pretpostavki, prema kojoj je izravni počinitelj nakon atentata pobjegao u BiH. Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić nije želio govoriti o uhićenju, ali je rekao kako Obavještajno-sigurnosna agencija BiH surađuje s hrvatskim vlastima na rješavanju Pukanićeva ubojstva.Također je naglasio da Federalna policija BiH svakodnevno razmjenjuje informacije s MUP-om Hrvatske, koji će, kako je dogovoreno, izlaziti u javnost s detaljnijim podacima o rezultatima istrage.

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena rekao je listu da je suradnja s policijom Hrvatske vrlo intenzivna. "Naša suradnja je svakodnevna i ostvaruje se i putem Interpola BiH i direktno. Trenutno provjeravamo vozila i osobe koje su u vrijeme izvršenja atentata bile na prostoru Hrvatske. Provjeravamo i određene brojeve telefona, pa ćemo vidjeti koje će daljnje mjere biti poduzimane", rekao je Pena za Dnevni avaz. Nova uhićenja nastavljaju se i na području Hrvatske. Kako neslužbeno doznaje HTV, u Karlovcu je uhićena još jedna osoba koju se sumnjiči za umješanost u ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika