02.11.2008. / 20:55

Autor: Hrvoje Šimičević

Velika Nagrada Brazila

Hamilton osvojio prvenstvo u posljednjim sekundama

Posljednja tri kruga zbog kiše koja je pala po drugi put na Velikoj Nagradi Brazila, ponudila su nekoliko preokreta i promjena u redosljedu, od kojih je najuzbudljivije bio Hamiltonov gubitak petog mjesta, koje mu je jamčilo prvenstvo

Britanac Lewis Hamilton u McLaren Mercedesu novi je svjetski prvak u formuli 1. Hamilton je u nevjerojatnom raspletu posljednje utrke svjetskog prvenstva, na Velikoj Nagradi Brazila na stazi Interlagos osvojio peto mjesto što mu je bilo dovoljno da sačuva prednost pred jedinim suparnikom za titulu prvaka Brazilcem Felipeom Massom u Ferrariju.

Tomu je prethodila rijetko viđen završnica. Posljednja tri kruga zbog kiše koja je pala po drugi put na Velikoj Nagradi Brazila, ponudila su nekoliko preokreta i promjena u redosljedu, od kojih je najuzbudljivije bio Hamiltonov gubitak petog mjesta, koje mu je jamčilo prvenstvo. Međutim, u posljednjih nekoliko zavoja do završetka utrke, Hamilton je uspio preteći Glocka iz Toyotinog tima.

Tijekom cijele utrke, Massa je suverno vodio, a da je Hamilton ostao izvan kruga prvih pet osvajača bodova, Brazilac bi odnio cjelokupno prvenstvo. Kiša je od početka utrke predstavljala problem za momčadi, a nakon prvog ulaska u boks Hamilton je pao na sedmo mjesto, sa četvrte startne pozicije. Već u 17 krugu Hamilton se uspio probiti na peto mjesto, a potom i na četvrto, koje je držao sve do nekoliko krugova prije kraja.

Hamilton je tada drugi put krenuo po promjenu guma, da bi potom pao na peto mjesto, odnosno šesto nakon što ga je Vettel u bolidu Torro Rosso pretekao. Massa bi ovim redosljedom bio pobjednik, da Hamilton na samom završetku utrke nije pretekao Glocka. Drugo mjesto osvojio je Fernando Alonso, dok je treći bio Kimi Raikkonen iz Ferraria.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika