03.11.2008. / 12:16

Autor: Hrvoje Šimičević

Ubojica Ive Pukanića

Željko Milovanović se još uvijek skriva u BiH?

Milovanović još nije pronađen, a kao jedna od pretpostavki nameće se mogućnost da je anonimna dojava bila lažna, odnosno da je poslužila kao pokušaj odvlačenja pozornosti sa njegove stvarne lokacije

Ubojica Ive Pukanića I Nike Franjića, Željko Milovanović, prema napisima sarajevskog Dnevnog Avaza još se uvijek nalazi na teritoriju Bosne i Hercegovine, a policija je za njim u nedjelju oko ponoći tragala na području Višegrada. Do policijske potrage navodno je došlo nakon anonimne telefonske dojave, prema kojoj se Milovanović skriva na spomenutom području, te se sprema prijeći granicu i pobjeći u Srbiju.

Nakon dojave, specijalne policijske postrojbe raspoređene su na graničnim prijelazima, te su pojačano vršili provjere vozila i putnika koji su se kretali prema Srbiji. Milovanović još nije pronađen, a kao jedna od pretpostavki nameće se mogućnost da je anonimna dojava bila lažna, odnosno da je poslužila kao pokušaj odvlačenja pozornosti sa njegove stvarne lokacije.

U Posebnom tužiteljstvu Republike Srpske i dalje se drže teze kako je Milovanović uspio izbjeći uhićenje zato jer su hrvatski mediji prerano objavili njegov identitet i vezu sa ubojstvom Pukanića i Franjića, kako je u izjavi za Deutsche Welle kazao jučer voditelj Odjela za istrage pri Posebnom tužiteljstvu RS Darko Ilić.

Kao jedna od pretpostavki nije isključena ni teza da je Milovanović pobjegao nedugo prije dolaska policije zahvaljujući dojavi iz redova tamošnje policije. U pretragi Milovanovićevog stana, policija je uz brojne predmete koje ga povezuju uz organizaciju i provođenje atentata, pronašla i putovnicu na njegovo ime koje je izdala nevladina udruga The World Service Authority, koje izdaje američka vlada. Američko veleposlanstvo za sada nije potvrdilo navedene teze.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika