03.11.2008. / 14:00

Autor: Branka Prica

Ekskluzivno

Kraj karijere Jelene Veljače u AVA-i

Scenaristica i glumica prije više od mjesec dana prestala je pisati scenarij za \"Zakon ljubavi\" a ovih je dana produkcijska kuća AVA i službeno prekinula suradnju s njom; glavni razlog zbog kojeg je izgubila posao i iznimno dobar honorar je višestruko kršenje ugovora

Stvarni život često je zamršeniji od sapunica, a u to se uvjerila Jelena Veljača koja je, doznajemo, ovih dana dobila otkaz kao scenaristica AVA-e. Dok likovi u aktualnoj telenoveli "Zakon ljubavi" proživljavaju svoje životne uspjehe i neuspjehe, Jelena Veljača suočava se s još jednim dramatičnim zapletom u svom privatnom životu. Priča je to o ispreplitanju emocija i poslovne suradnje, a karijera Jelene Veljače od početka je više obilježena medijskim napisima o njenom privatnom životu nego o njenim profesionalnim ostvarenjima.

Nakon završene glumačke akademije i dvije manje kazališne uloge, Jelena Veljača slavu je stekla ulogama u domaćim sapunicama, a kasnije se okušala kao scenaristica. Napisala je scenarij za telenovelu "Obični ljudi", a s kolegicama Jelenom Svilar i Moranom Foretić scenarij za “Ponos Ratkajevih”. Bila je u trogodišnjoj ljubavnoj vezi s producentom i vlasnikom produkcijske kuće AVA Romanom Majetićem, a trenutačno je u vezi s mladim glumcem Jankom Popovićem Volarićem.

Zbog veze s Romanom Majetićem, o Jeleni Veljači se, ponekad i nepravedno, stjecao dojam da je privilegirana. Iako su oboje nakon prekida emotivne veze nastavili sa svojim životima, ostali su u dobrim odnosima i nisu prekinuli poslovnu suradnju. Roman Majetić i Jelena Veljača živjeli su zajedno i prebrodili brojne probleme koji su se u javnosti vezali za Jelenu, poput njenog navodnog porno uratka na internetu i optužbi za plagiranje Tonyja Parsonsa, stoga nije čudno da su ostali bliski i da ih je vezalo međusobno povjerenje. Iako više nisu bili ljubavni par, Veljača je nastavila svoju afirmaciju kao scenaristica u AVA-i, gdje je, kako doznajemo, dobivala iznimno dobar honorar.

Iz izvora bliskih AVA-i doznajemo kako je glavni razlog zbog kojeg je Jelena Veljača izgubila posao višestruko kršenje ugovora.

Problemi su počeli prije otprilike dva mjeseca. Kako se govori u AVA-i, Jelena Veljača više nije ispunjavala određene obveze iz ugovora, a paralelno je preuzimala druge poslovne obveze i zadatke što joj ugovor izričito brani i priječi. Također, istupala je u medijima iako joj je ugovor branio da zastupa i spominje AVA-u, sapunicu i bilo što vezano uz taj projekt bez pismenog odobrenja Romana Majetića. No, početak kraja karijere Jelene Veljače u produkcijskoj kući AVA puno je složeniji.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika