03.11.2008. / 16:00

Autor: Petra Horvat

Najveća zaplijena 'prljavog' novca

Varga ostao bez 13,5 milijuna kuna i dobio osam godina zatvora

Vargi je oduzeta protupravno stečena imovina u vrijednosti od 13,5 milijuna kuna, a to je ujedino najveća zaplijena u povijesti Hrvatske

Odlukom zagrebačkog Županijskog suda, Ivan Varga zvan 'Diler s estrade', te njegovi pomoćnici, osuđeni su danas na zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge, a Vargi je oduzeta protupravno stečena imovina. Varga je, zbog krijumčarenja više tona opijata, osuđen na osam godina zatvora, dok su njegovi pomoćnici, njih 21, osuđeni na ukupno 80 godina zatvora.

Vargi je oduzeta protupravno stečena imovina u vrijednosti od 13,5 milijuna kuna, a to je ujedino najveća zaplijena u povijesti Hrvatske.

Vargu se teretilo da je uz pomoć dvojice okrivljenika organizirano prokrijumčario oko tri tone marihuane, te drugih opijata, a skupina je uhićena prije dvije godine u međunarodnoj akciji "Kalnik", nakon što je u britanskoj luci Dover zaplijenjeno 442 kilograma marihuane.

Prvookrivljeni Varga priznao je da je upleten u krijumčarenje marihuane, no nije priznao povezanost s krijumčarenjem heroina i drugih opijata.

USKOK je okrivljenike teretio da su krijumčarenjem droge zaradili oko 24 milijuna kuna, koje su 'oprali' kupovinom skupih nekretnina poput stanova, skupih automobila, zemljišta i brodova.

Odlukom Županijskog suda, Vargi je oduzeta protupravno stečena imovina u koju je uložio oko 7,5 milijuna kuna, od čega je dio imovine bio prepisan na njegovu suprugu.

Drugooptuženi Željko Tenodi uhićen je s 44 kilograma heroina i osuđen na devt godina. Trećeoptuženi Svetislav Damjanović osuđen je na sedam godina zatvora i oduzeta su mu tri milijuna kuna.

Ostali optuženi, a većinom se radi o vozačima i vlasnicima špediterskih tvrtki koji su prevozili drogu, osuđeni su na zatvorsku kaznu do pet godina zatvora.

Ivan Varga, poznat i po nadimcima Drakula i Kapo, vlanik je lanca pečenjarnica, a iza sebe ima i snimljen jedan glazbeni album te duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum.

Vezane vijesti

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Rodman osuđen na društevno koristan rad

Bivša košarkaška zvijezda Dennis Rodman kažnjen je sa 104 sati društveno korisnog rada zbog neplaćanja alimentacije, objavio je sud Orange Countyja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika