03.11.2008. / 16:59

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Jednomjesečni pritvor dodijeljen i pomagačima atentatora

Đurovića (54) i Kuzmanovića (24) zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da su nakon atentata pomagali osobama za koje su znali da sudjeluju u ubojstvu

Zagrebački Županijski sud danas je dodijelio jednomjesečni pritvor Slobodanu Đuroviću i Milenku Kuzmanoviću osumnjičenima za pomaganje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te će protiv njih biti provedene istražnje radnje.

"Pritvor im je produljen na 30 dana zbog opasnosti od bijega, ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke", kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Đurovića (54) iz Crne Gore i Kuzmanovića (24) iz Srbije zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da su nakon atentata pomagali osobama za koje su znali da sudjeluju u ubojstvu.

Osumnjičeni su bratićima Robertu i Luki Mataniću trebali dati novac i pomoći im u bijegu iz Hrvatske, te prikrivanju tragova njihove povezanosti s atentatom.

Đurović se s bratićima Matanić susreo prošle srijede oko 17 sati na benzonskoj postaji u Lipovcu, gdje im je iznio plan bijega u Srbiju i dao im upute za boravak izvan Hrvatske. Kuzmanović im se kasnije pridružio i potom su sva četvorica uhićena.

Bratićima Luki i Robertu Mataniću i Amiru Mafalaniju, koji su osumnjičeni za udruživanje i ubojstvo Pukanića i Franjića, ranije je određen jednomjesečni pritvor i protiv njih je pokrenuta sudska istraga.

Bojan Gudurić i Željko Milanović, koji su također osumnjičeni za ubojstvo i udruživanje, i dalje su u bijegu.

Naručitelj ubojstva još je nepoznat, dok je policija u akciji 'Balkan ekspres' uhitila izvršitelje atentata i njihove pomagače.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika