03.11.2008. / 18:10

Autor: Petra Horvat

Haški tribunal

Karadžić će braniti Momčila Krajišnika

Haški optuženik Karadžić će sebe i Krajišnika braniti izjavom kako nisu upravljali Republikom Srpskom kao 'vlastitim feudom'

Radovan Karadžić će u srijedu svjedočiti na Haškom sudu u slučaju Momčila Krajišnika, bivšeg predsjednika Skupštine Republike Srpske.

Karadžić će se navodno pred sucima izjasniti kako Krajišnik nije sudjelovao u donošenju ključnih odluka u Republici Srpskoj za vrijeme rata u BiH.

Momčilo Krajišnik je osuđen na 27 godina zatvora zbog progona i drugih zločin nad nesrpskim stanovništvom u BiH 1992., no oslobođen je optužbi za genocid.

Na tu je odluku suda Krajišnik uložio žalbu, a u kolovozu je tražio hitan sastanak s Karadžićem.

Razgovor s Karadžićem mu je odobren kako bi razmotrio mogućnost pozivanja njega kao svjedoka u žalbenom postupku. Na kraju je Krajišnik to i učinio, a Karadžić će svojim svjedočenjem pokušati osporiti sudsku odluku. Danas je Karadžić haškom sudu priložio sažetak svog svjedočenja, a prema dostupnim sudskim materijalima, sebe i Krajišnika će braniti izjavom kako nisu upravljali Republikom Srpskom kao 'vlastitim feudom'.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika