Objavljeno u Nacionalu br. 677, 2008-11-03

Autor: Nacionalova redakcija

Posljedice 'crne liste'

Traži se novi ravnatelj Uprave zračnog prometa

Dražen BreglecDražen BreglecMinistarstvo prometa i veza je 17. listopada 2008. raspisalo ponovni natječaj za mjesto ravnatelja Uprave zračnog prometa nakon što je u rujnu s tog mjesta razriješen Damir Vince koji je samo djelomično kriv što je hrvatska Uprava za zračni promet dospjela na “crnu listu” zemalja koje kvalitetno ne nadziru i kontroliraju zračni promet u zemlji.

Nacional doznaje kako su se na natječaj javili Ante Jurić, načelnik odjela u Upravi za zračni promet, Jure Šarić, bivši privremeni direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo i šef Odjela za dozvole zrakoplovnog osoblja, Mladen Stepanić, načelnik međunarodnih odnosa i trenutačno privremeni ravnatelj Uprave za zračni promet, te Slavko Roguljić, savjetnik direktora dubrovačke zračne luke. Za Mladena Stepanića se zalaže državni tajnik Dražen Breglec. Jure Šarić je revoltiran što ponovo nije izabran za direktora Agencije i ljut je na Croatia Airlines jer je direktor postao Omer Pita koji dolazi iz redova nacionalnog zračnog prijevoznika.

To znači da bi Šarić bio u konstantnom sukobu s nacionalnim zračnim prijevoznikom. Nacionalovi izvori iz Ministarstva prometa ističu kako je jedina nezavisna osoba u svemu tomu Ante Jurić. Bit će zanimljivo vidjeti da li će ministar prometa Božidar Kalmeta ponovo izabrati osobu blisku politici umjesto profesionalca, a miješanje politike u zračni promet bio je glavni razlog katastrofalnog stanja u Upravi zračnog prometa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika