05.11.2008. / 07:09

Autor: Marko Biočina

Priznao poraz

McCain: "Obama je napravio veliku stvar za ovu zemlju"

Republikanski predsjednički kandidat John McCain priznao je poraz i čestitao Baracku Obami već nakon proglašenja prvih neslužbenih rezultata. McCain je tada bio u Phoenixu, glavnom gradu svoje rodne savezne države Arizone, gdje su se okupile tisuće njegovih pristaša. Republikanac je poraz primio vrlo dostojanstveno, iako je bilo vidljivo kako je vrlo razočaran.

"Došli smo do kraja dugog puta, američki narod jasno je rekao. Nazvao sam senatora Obamu i čestitao mu na izboru za sljedećeg predsjednika zemlje koju oboje volimo. Svojom kampanjom uspio je pridobiti većinu ljudi i to cijenim. Ovo su povijesni izbori, pogotovo za Afro-amerikance. Uvijek sam vjerovao da Amerika nudi priliku svima, i Obama je u to vjerovao. On je napravio veliku stvar za sebe i za zemlju, plješćem mu za to i nudim svoju pomoć. Imali smo velike razlike, iako će mnoge od njih ostati, moramo zajedno prebroditi aktualne probleme i našoj djeci i unucima ostaviti bolju i jaču zemlju. ", rekao je McCain.

Svojim pristašama je poručio kako svojim pristašama poručio kako to "nije njihov, već njegov poraz": "Normalno je da večeras osjećamo razočaranje, ali sutra moramo svi zajedno početi raditi na napretku ove zemlje. Obećavam da ću Obami pomoći najbolje što mogu i potičem sve Amerikance koji su me podržavali da mu čestitaju na zasluženoj pobjedi i ponude dobru volju da svi zajedno nađemo potrebne kompromise kako bi prevazišli međusobne razlike i svojoj djeci i unucima ostavili bolju državu od one koja je ostavljena nama".

Ipak, treba napomenuti kako su okupljeni tijekom cijelog McCainovog govora zviždali u znak protesta svaki put kad bi izgovorio ime Baracka Obame.

Vezane vijesti

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

Senator iz savezne američke države Arizone, John McCain, tvrdi kako je 'svijet je postao bolje mjesto za život' nakon što je umro Kim Jong-il,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika