05.11.2008. / 10:22

Autor: Katarina Zorić

Novi predsjednik SAD-a

Mesić uputio čestitku Baracku Obami

Mesić u poruci ističe kako očekuje da će se hrvatsko-američki odnosi nastaviti razvijati i jačati te da će Obama u sklopu globalnoga koncepta američke vanjske politike dužnu pozornost pokloniti i regiji u kojoj je smještena Hrvatska

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku novoizabranom američkom predjsedniku Baracku Obami, priopćeno je iz Ureda predsjednika. "Uvjeren sam da će vaš dolazak na dužnost predsjednika Sjedinjenih Država označiti početak novoga poglavlja ne samo u životima mnogih vaših sugrađana, nego i u odnosu SAD prema svijetu, ali i svijeta prema SAD", poručio je predsjednik Mesić.

"Svojim istupanjima u predizbornoj kampanji pokazali ste da razumijete probleme suvremenoga svijeta i da ste spremni suočiti se s njegovim izazovima, da imate jasnu viziju ne samo razvoja Sjedinjenih Država, nego i uloge vaše zemlje na međunarodnoj sceni. Kao mala europska zemlja koja ide putem uključivanja u euroatlantske integracije, ali koja je odlučna zastupati svoje interese ne samo u njima, nego ostvarivati te interese i u odnosima na svim državama koje prihvaćaju njihovo građenje na osnovama pune ravnopravnosti, Hrvatska pozdravlja vašu pobjedu", navodi se u poruci.

Mesić u poruci ističe kako očekuje da će se hrvatsko-američki odnosi nastaviti razvijati i jačati te da će Obama u sklopu globalnoga koncepta američke vanjske politike dužnu pozornost pokloniti i regiji u kojoj je smještena Hrvatska koja je još uvijek opterećena posljedicama ratova u kojima se raspala jugoslavenska federacija - jugoistočnoj Europi.

"Želeći vam uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti što ćete je uskoro preuzeti, izražavam nadu u mogućnost našega što skorijega susreta - bilo u Hrvatskoj, bilo u Sjedinjenim Državama", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika