05.11.2008. / 10:57

Autor: Katarina Zorić

Akcija Maestro

Gotovac i Stanić: Ne osjećamo se krivima

Na početku današnjeg suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon što im je predsjednik sudskog vijeća Vladimir Pavleković pročitao optužnicu USKOK-a, obojica su rekli da razumiju za što ih se tereti, ali da nisu krivi niti po jednoj točki optužnice

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivan Gotovac i donedavni bjegunac, poduzetnik Svjetlan Stanić ne osjećaju se krivima za korupciju u slučaju "Maestro".

Na početku današnjeg suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon što im je predsjednik sudskog vijeća Vladimir Pavleković pročitao optužnicu USKOK-a, obojica su rekli da razumiju za što ih se tereti, ali da nisu krivi niti po jednoj točki optužnice.

Gotovac je na sud na Zrinjevcu došao sa slobode jer je sredinom listopada pušten iz pritvora u kojemu je proveo 16 mjeseci, dok je Stanića pravosudna policija dovela iz zatvora u Remetincu, gdje je od prošlog tjedna kada se predao hrvatskim vlastima. Njegovu ponudu od pola milijuna kuna jamčevine za obranu sa slobode Vrhovni je sud odbio ocjenjujući je preniskom.

Akcija "Maestro", odnosnopolicijsko-uskočka tajna istraga korupcije u HFP-u, doživjela je vrhunac u lipnju prošle godine,kada su uhićena trojica potpredsjednika Fonda i još nekoliko osoba. Sudska istraga završila je krajem siječnja, a USKOK je sredinom veljače podigao optužnicu. No, od tada pa do početka suđenja prošlo je gotovo punih devet mjeseci.

Preostalih osmero optuženika u ovom slučaju na optuženičkoj bi se klupi trebali naći 10. studenog, a sudit će im sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul.

Vezane vijesti

Gotovac i Stanić osuđeni u slučaju "mali maestro"

Gotovac i Stanić osuđeni u slučaju "mali maestro"

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac danas je u ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" nepravomoćno osuđen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika