17.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

MORH

AFERA U MORH-u: ZUBAK SUMNJIČI I RADOŠA

AFERA U MORH-u: ZUBAK SUMNJIČI I RADOŠA

Nakon što je, na temelju ovotjednog Nacionalovog članka, Ured za suzbijanje korupcije pokrenuo istragu o utemeljenosti tvrdnji Zvonimira Zubaka vezanima uz mito u hrvatskom Ministarstvu obrane, pojavila se sumnja da je u aferu umiješan i bivši ministar obrane Jozo Radoš. Zubak tvrdi da je Mladen Ružman, pomoćnik ministra obrane, od njega tražio 2.5 milijuna dolara kako bi mu svojim ovlastima omogućio naplatu 200 milijuna dolara duga od MORH-a i Vlade za posredovanje pri nabavi raketnog sustava S-300. Prema pisanju Večernjeg lista, izvori iz vojnih krugova tvrde kako nema dvojbe da je Zubak razgovarao i sa samim ministrom Radošem, i to na preporuku Joška Kontića i Ivice Škarića. «Možda je Ružman žrtva Joze Radoša, te je u njegovo ime tražio novac od mene», izjavio je Zubak.
U MORH-u već nekoliko mjeseci radi arbitražno povjerenstvo koje istražuje pozadinu sklapanja ugovora o nabavi raketnog sustava S-300, koji je nabavljen 1995. godine iz Ukrajine, a njegova jedina uloga bila je prikazivanje na vojnoj paradi na Jarunu uoči akcije «Oluja».

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika