07.11.2008. / 09:07

Autor: Katarina Zorić

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Matanić prije ubojstva uplatio polog za novi BMW serije 5

Uhićeni Robert Matanić od novca koji je trebao dobiti za likvidaciju Ive Pukanića planirao je kupiti plavi BMW 530d

Istraga oko ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića nastavlja se i dalje. Mediji nagađaju da je osumnjičeni Robert Matanić početkom tjedna razgovarao s predstavnicima USKOK-a te da bi mogao dobiti status pokajnika ili krunskog svjedoka. USKOK je takve informacije demantirao, a Matanićev odvjetnik Zvonimir Zebec novinarima nije dostupan.

Ravnatelji policija Hrvatske, BiH i Republike Srpske jučer su se sastali u Banjoj Luci kako bi napravili analizu dosadašnjeg tijeka istrage. Slovenska policija također sudjeluje u istrazi, ali ne žele komentirati informacije da je Bojan Gudurić koristio lažnu slovensku ispravu.

Potraga za Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem nastavlja se. Pozivajući se na izjave neimenovanog dužnosnika MUP-a Republike Srpske,Večernji javlja da Milovanović nije ušao u Srbiju te da se još uvijek nalazi u srpskom entitetu BiH. Akcija njegova uhićenja navodno se organizira vrlo pažljivo jer je riječ o vrlo opasnom kriminalcu.

Jutarnji piše da je uhićeni Robert Matanić od novca koji je trebao dobiti za likvidaciju Ive Pukanića, planirao kupiti plavi BMW 530d. Navodno je za njega već bio ostavio polog.

Automobil se još uvijek nalazi u BMW-ovu zagrebačkom salonu, a Matanić je bio oduševljen tim modelom i odustao je od kupnje većeg modela, “sedmice” na čiju je prezentaciju čak bio pozvan.

Nakon što je policija tijekom istrage Pukanićeva ubojstva došla i do tog saznanja, s odgovornima u BMW-u obavila je obavijesne razgovore. Kako je list doznao iz upućenih izvora, automobil vrijedan 74.399 eura trebao je biti kupljen na leasing.

Hadžić ostaje u pritvoru
Žalba Elvisa Hadžića na rješenje o 30-dnevnom pritvoru odbijena je. Žalba je odbijena jer je u njegovoj kući pronađen eksploziv, što predstavlja ugrožavanje sigurnosti građana. Hadžić je pritvoren jer ga tužiteljstvo Unsko-sanske županije sumnjiči za pomaganje u teškom ubojstvu Pukanića i Franjića. Međutim, kako navode u hrvatskom MUP-u, Hadžića se ne dovodi u direktnu vezu s likvidacijama.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika