07.11.2008. / 10:34

Autor: Petra Horvat

Srbija

Koštunica: 'Pravi je trenutak da se izglasa nepovjerenje srpskoj vladi'

Bivši premijer Srbije tvrdi da vlast tajno pregovara o rekonfiguraciji UNMIK-a i instaliranju EULEX-a na cijelom Kosovu

"Pravi je trenutak da se izglasa nepovjerenje srpskoj vladi kako bi ona u posljednjem trenutku spriječila priznavanje misije EULEX, i samim time priznanje neovisnog Kosova", izjavio je Vojislav Koštunica, predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i bivši premijer Srbije.

Koštunica je kazao da u Narodnoj skupštini Srbije već četiri mjeseca nije bilo rasprave o Kosovu. "To je za ovu vlast zabranjena tema", smatra Koštunica koji je upozorio i da daljnji koraci vlade mogu dovesti do posrednog i prikrivenog priznanja neovisnog Kosova. "Misija EULEX je najveća opasnost za to", kazao je Koštunica srpskim medijima.

Bivši premijer Srbije tvrdi da vlast tajno pregovara o rekonfiguraciji UNMIK-a i instaliranju EULEX-a na cijelom Kosovu.
"Jedini način da pred javnosti otvorimo raspravu o tome je inicijativa za nepovjerenje vladi u parlamentu", tvrdi Koštunica, koji je istaknuo da se ta inicijativa ne može izbjeći.

"Teško bilo što može ojačati poziciju vlade u ovom trenutku, jer ovu državno, ekonomski i socijalno neodgovornu vladu drži na okupu samo puka želja za vlašću i strani faktor koji je sudjelovao i u njihovu nastanku", ocijenio je predsjednik DSS-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika