07.11.2008. / 11:58

Autor: Petra Horvat

Carinska uprava

Žrtvama obećali zaposlenje pa pobjegli s novcem

Osumnjičenici su kriminalnu radnju svaki put izveli na isti način: osobama su obećali da će ih nakon školovanja zaposliti u Carinskoj upravi, a kad su za to primili novac, prestali bi odgovarati na telefonske pozive

Policija je provela kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana , 49-godišnjakom i 25-godišnjakom iz Čeminca, kojom je ustanovljeno da su zajedno sa 20-godišnjakom i 47-godišnjakinjom iz Stare Gradiške prevarili velik broj osoba, na način da su im obećali osigurati zaposlenje nakon što završe školovanje, za što su im uzimali iznose od 4 500 kuna do 3000 eura, a posao im nisu osigurali. Prevaranti su uhićeni 5. listopada.

Policija je jučer izvijestila da je 51-godišnjak iz Osijeka, tijekom ožujka ove godine, 49-godišnjaku dao 2000 eura, jer mu je obećao da će njegovog 24-godišnjeg sina upisati u školu u Zagreb, te mu osigurati zaposlenje u Carinskoj upravi. Policija je izvijestila da 24-godišnjak nije upisan u školu, niti mu je osiguran posao, a prevarant njegovom ocu nije vratio novac.

Osim spomenute prijevare, četvero osumnjičenika je od 1. siječnja do 5. studenog prevarilo osam osoba s područja Osijeka i Baranje , starih između 21 i 38 godina, za što su protupravno ostvarili dobit od 100 110 kuna.

Osumnjičenici su kriminalnu radnju svaki put izveli na isti način: osobama su obećali da će ih nakon školovanja zaposliti u Carinskoj upravi, a kad su za to primili novac, prestali bi odgovarati na telefonske pozive. Jučer je policija izvijestila da je kvartet prevaranata, prema procjenama, ukupno prevario najmanje 21 osobu, čime su zaradili oko 227 000 kuna.

Broj prevarenih osoba, kao i zarada prevaranata sigurno je i veća. Danas je policija izvijestila da je kriminalističkom obradom ustanovljeno da su osumnjičenici prevarili još najmanje 12 osoba. "12 novootkrivenih žrtava prijevare su osobe u dobi od 24 do 51 godine. Prevaranti su im obećavali da će ih nakon školovanja zaposliti te su uzimali za to iznose od 4.500 kuna do 3.000 eura. Time su ukupno zaradili dodatnih 111.800 kuna", izvijestila je PU osiječko-baranjska.

Za 47-godišnjakinjom iz Stare Gradiške raspisana je tjeralica jer nije dostupna policiji.

Vezane vijesti

Velika prijevara na voznim kartama gradskog prometa u Rimu

Velika prijevara na voznim kartama gradskog prometa u Rimu

Talijanska policija objavila je informaciju o velikoj prijevari s voznim kartama za autobus i podzemnu željeznicu u Rimu, koja je trajala godinama i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika