07.11.2008. / 18:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Suradnik atentatora

Žak nabavio automobil za praćenje Ive Pukanića

Žak nije želio surađivati s policijom za vrijeme ispitivanja, a poligraf je navodno pokazao kako bi mogao imati informacije oko atentata

Skupina kriminalaca koja je planirala a potom i počinila atentat na Ivu Pukanića, angažirala je 'svog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu' Velimira Žaka zvanog Žvaki, da im nabavi automobil koji su potom koristili za praćenje Pukanića, piše Jutarjni list. Žak je navodno za nekoliko tisuća kuna, 24. srpnja provalio u radionicu 'He-la' u Hribarovom prilazu u Dugavama gdje je ukrao ključeve Opel Corse u vlasništvu Zdenka H. (55).

Riječ je o dostavnom automobilu na kojem su bile reklame za iznajmljivanje uslužnih aparata. Spomenuto vozilo policija je pronašla 30. listopada u Buconjićevoj ulici, koja se ujedno nalazi nekoliko stotina metara od stana predsjednika Sipe Mesića.

Automobil je prema pisanju Jutanjeg lista tamo ostavljen neposredno prije atentata, a policija je u njemu navodno pronašla tragove koji su pomogli u razjašnjavanju dijela okolnosti oko ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Žaka je navodno prijavila jedna od osoba koji su pratili Pukanića, da bi nakon toga i on završio u policijskoj postaji na kriminalističkoj obradi.

Međutim, on navodno nije želio surađivati s policijom za vrijeme ispitivanja, a poligraf je također navodno pokazao kako bi Žak mogao imati informacije oko atentata. Za sada je Žak prijavljen zbog krađe automobila i provale, a sudac Županijskog suda odredio mu je zadržavanje u pritvoru. Žak je dobro poznat policiji, s obzirom na podeblji dosje koji do sada ima. Iza njega je 50-ak kaznenih prijava za krađe, krivotvorenje isprava, nasilničko ponašanje i slične prijestupe, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika