08.11.2008. / 10:41

Autor: Petra Horvat

Haiti

Najmanje 80 poginulih od urušavanja zgrade škole

Razlog urušavanja zgrade još je nepoznat

Prema javljanju haićanskih medija, u petak je od posljedica urušavanja zgrade u predgrađu Petionville, u Port-au-Prince-u, prijestolnici Haitija, poginulo najmanje 80 ljudi, uključujući velik broj djece.

U izvještaju stoji kako se srušila evangelistička škola u kojoj je za to vrijeme bilo 700 učenika. također, u trokatnici se obavlja nastava i za uzrast djece od vrtića do srednje škole. "Djeca su bila u svojim učionicama kada je došlo do rušenja zgrade", kazala je Michaele Gedeon, predsjednica haićanskog Crvenog križa.

"Imamo poteškoća u izvlačenju učenika iz ruševina jer ne raspolažemo s dovoljno odgovarajuće opreme za traženje i spašavanje", kazao je Alex Gordon, također iz Crvenog križa, koji je dodao da bi broj stradalih mogao biti puno veći.

Michaele Gideon nije bila na mjestu nesreće kada je došlo do urušavanja, no, kazala je kako je čula da spasioci smiruju ozlijeđenu djecu dok je telefonski koordinirala njihovo spašavanje.

"Na telefonu ste mogli čuti veliki broj njih kako plače i govori: Ovaj je mrtav, onaj je mrtav", kazala je Michaele Gideon.
U potrazi za preživjelima, sa spasiocima surađuje lokalno stanovništvo, pripadnici mirovne misije UN-a i Crvenog križa.

Školska zgrada bila je još uvijek u izgradnji, a prije nekoliko godina pao je dio fasade zbog čega su neki vlasnici kuća u nizini brežuljaka na kojem se nalazi počeli prodavati svoje domove u strahu od njezina rušenja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika