08.11.2008. / 16:34

Autor: Petra Horvat

Iz srpskog tiska

Albanski ekstremisti planiraju oteti Nolu Đokovića

Srpski tenisač se zamjerio Albancima kada je tijekom posjete Kosovu tamošnjim Srbima poklonio sanitetsko vozilo za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici

Srpski Press je objavio podatak da albanski ekstremisti uskoro planiraju otmicu srpskog tenisača Novaka Đokovića, te da ga stoga, kad god je u Srbiji, danonoćno čuvaju pripadnici elitne Antiterorističke jedinice.

"Novak Đoković je, kao veliki srpski domoljub, Albancima prvi put zasmetao tijekom posjete Kosovu, početkom travnja ove godine, kada je tamošnjim Srbima poklonio sanitetsko vozilo za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici", tvrdi jedan od najviših dužnosnika MUP-a Srbije, a prenio je Press.

Podatak da Albanci planiraju otmicu, Đokovićevoj su obitelji i srpskim tajnim službama javili Britanci, koji su to saznali za vrijeme ovogodišnjeg Wimbledona.

Srpski je tenisač proglašenje samostalnosti Kosova, koje tamo srpski dio stanovništva naziva "lažnom albanskom državom", oštro osudio.

"Nemam, niti ću ikada imati razumijevanje za kosovske Albance i njihov potez jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine! Ne razumijem kosovske Albance, niti uopće želim razmišljati u tom pravcu! Kosovo je bilo Srbija, za mene je i dalje Srbija, i uvijek će biti Srbija! Moj otac je rođen tamo, većina moje familije živjela je više od 30 godina na Kosovu. Ja jednostavno ne mogu zamislim da Kosovo nije u Srbiji. Moja pozicija je vrlo jasna: Uvijek ću Kosovo smatrati dijelom Srbije, što ono i jest. Da, ono je srce Srbije", kazao je Đoković nakon proglašenja samostalnosti Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika