08.11.2008. / 18:35

Autor: Petra Horvat

Inicijativa za siguran grad

Tisuće Zagrepčana okupljeno na koncertu u spomen na Luku Ritza

Inicijativu za održavanjem prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima, na kojem se okupilo nekoliko tisuća osoba, pokrenula je grupa Adastra i njezin frontmen Jerko Marić

Na zagrebačkom glavnom gradskom trgu danas je, u spomen preminulom Luki Ritzu, započeo miran prosvjed i veliki koncert "Svačije je pravo živjeti!" protiv nasilja među mladima, koji se održao povodom Svjetskog dana mladih. Inicijativu za održavanjem prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima, na kojem se okupilo nekoliko tisuća osoba, pokrenula je grupa Adastra i njezin frontmen Jerko Marić. Majka pokojnog Luke Ritza na početku koncerta je pročitala jedan Lukin sastavak.

Na koncertu se pojavio i gradonačelnik Milan Bandić koji je kazao da je Zagreb postao nesiguran grad, te obećao da će se to ubrzo promijeniti. Osim gradonačelnika, na koncertu su se pojavili i Vladimir Faber i Krunoslav Borovec, kao i saborski zastupnici Franjo Arapović i Milanka Opačić.

Luka Ritz je napadnut 1. lipnja na autobusnoj stanici na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice D. Tomljanovića Gavrana, a 12. lipnja je preminuo od posljedica tog napada. Četvorici maloljetnika koji su pretukli Ritza pritvor im je 23. listopada produljen na još najmanje mjesec dana, a prijavljeni su i za nasilničko ponašanje. Dvojica su prijavljena i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Punoljetni napadač se nalazi u pritvoru te čeka suđenje koje će se odviti u odvojenom postupku.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika