09.11.2008. / 12:29

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Noćas zabilježena 522 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

Na zagrebačkim cestama sinoć je evidentirano čak 130 pijanih vozača

Povodom blagdana Martinja, te pučkog običaja krštenja vina, prometna je policija pojačala kontrole na cestama, te je na nadzornim cestama diljem Hrvatske evidentirala 522 prometna prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te pet prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga.

Policija provodi pojačane mjere kako bi spriječila i sankcionirala vozače koji su za automobil sjeli pod utjecajem alkohola, odnosno zbog prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

U noći sa subote nanedjelju, najviše prekršaja pod utjecajem alkohola, njih 130,  zabilježeno je na području PU zagrebačke.
Također, zagrebačka policija je zabilježila i tri prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga.

Velik broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježen je i na području PU splitsko-dalmatinske, gdje je policija  evidentiral 81 pijanog vozača, dok je na području PU istarske zabilježeno njih 33.

Na području Hrvatske, noćas je evidentirano 19 prometnih nesreća, u kojima su i evidentirani i navedeni prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola.

Vezane vijesti

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenski vojnici opozvani s Kosova zbog alkohola

Slovenija je u srijedu vratila kući četiri svoja vojnika koji su sudjelovali u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu, jer su zatečeni u alkoholiziranom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika