10.11.2008. / 10:02

 

Vladimir Zagorec na sudu

Sedam suđenja u jednom danu

Razlozi za ovakav postupak su financijske, ali i sigurnosne procjene

U Petak će se na Općinskom sudu u Zagrebu održati ročišta za svih sedam suđenja koja se odnose na Vladimira Zagorca, što je presedan u dosadašnjoj hrvatskoj pravosudnoj praksi. Policija će potpuno osigurati zgradu suda, a suci će se smjenjivati u istoj sudnici.

Razlozi za ovakav postupak su financijske, ali i sigurnosne procjene. Zagorac se u prvom slučaju tereti da je poticao Susanne Bunjevac u podmetanju krivotvorina u aferi dragulji.

Drugi je pak slučaj pokrenut nakon tužbe Snježana Šiprag, koja smatra da ju je Zagorec u javnim istupima oklevetao. U preostalibh pet slučajeva, Zagorec za klevetu tereti Vedranu Rudan, Martina Špegelja, Ivicu Đokića, Snježanu Šiprag i Zvonimira Čička.

Prema pisanju Večernjeg lista, u istoj sudskoj dvorani zbog sigurnosnih razloga izmijenit će se najmanje pet sudaca koji će voditi postupke što ih je pokrenuo Zagorec protiv drugih i one u kojima je on sam optužen.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika