11.11.2008. / 09:21

Autor: Petra Horvat

New York

Wall Street ponovno pao

Nakon kratkotrajne euforije, ulagače su pokolebale loše vijesti poput one da je Circuit City Stores, lanac elektroničke opreme pred propašću

Dionice na Wall streetu jučer su ponovo pale, jer je ulagače pokolebao niz loših vijesti iz američkog gospodarstva. Nakon vijesti o poticanju kineskog gospodarstva s gotovo 600 milijardi dolara, koja je mala pozitivan učinak na ulagače, uslijedile su vijesti poput one o smanjenu preporuka za dionice General Motorsa.

Prema procjenianalitičara Barclaysa, dionica automobilističkog koncerna General Motors vrijedi jedan dolar. To je svakako optimističnija procjena od one Deutche banke koja je procijenila da dionica GM-a ne vrijedi ništa.

Dodatan pritisak na financijski sektor čini podatak da su troškovi spašavanja American International group, dosegli 150 milijardi dolara. Američki najveći osiguravatelj AIG prošli je mjesec ostvario gubitak od gotovo 25 milijardi dolara.

Lanac elektroničke opreme Circuit City Stores izvijestio je da je pred propašću.

Index Dow Jones pao je 73 boda ili 0,82 posto, na 8.870 bodova, dok je S&P indeks pao 1,27 posto, na 919 bodova. Nasdaq indeks izgubio je, pak, 1,86 posto, te pao na 1.616 bodova.

Vezane vijesti

Repriziranje bankarskog debakla

Repriziranje bankarskog debakla

J.P. Morgan Chase & Co., najveća banka u SAD-u, čiji je izvršni direktor Jamie Dimon bio na čelu rata Wall Streeta protiv regulacije, objavila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika