11.11.2008. / 11:22

Autor: Petra Horvat

Izložba opipljivih neopipljivosti

'Gibanje u imaginarnim prostorima' Valentine Šuljić

Na izložbi će biti predstavljeno dvadeset monotipija i crteža na transparentnim podlogama, poput stakla i plastike, kojima slikarica sublimira dosadašnja istraživanja okrenuta suvremenom pristupu monotipiji, te zaokružuje ciklus linije/niti

Otvorenje samostalne izložbe "Gibanje u imaginarnim prostorima" slikarice Valentine Šuljić u galeriji MORH-a "Zvonimir", u Bauerovoj ulici u Zagrebu, biti će u srijedu 12. studenog u 19 sati.

Valentina Šuljić ovom će izložbom predstaviti dvadeset monotipija i crteža na transparentnim podlogama, poput stakla i plastike, kojima slikarica sublimira dosadašnja istraživanja okrenuta suvremenom pristupu monotipiji, te zaokružuje ciklus linije/niti. Osnovan predmet istraživanja Valentine Šuljić i dalje je linija, koju slikarica stavlja u odnos prema staklu, svjetlu i prostoru.

"Valentinine linijske strukture gibaju se unutar staklenih, prozračnih, transparentnih i prosvijetljenih prostora po nekim drugim zakonitostima, na svom putu modificirajući i sebe i svoj okolni prostor. Čineći se jednom stvarnima, a drugi put imaginarnima", smatra Višnja Slavica Gabout koja je dodala da strukture i mrlje na monotipijama Valentine Šuljić naizgled prelaze iz iluzije u zbilju.

"Ali ta zbilja, zbog specifičnosti medija stakla i posebnosti svjetla ostaje iluzija, jer staklo i svjetlo, kad su zajedno, vole prevariti našu percepciju", dodala je  Višnja Slavica Gabout, koja iščitavanje djela Valentine Šuljić vidi kao svojevrsnu pustolovinu koja od promatrača traži koncentraciju, imaginaciju, promišljenost, spoznaju, intuiciju, te dozu poetike.

Izložba je otvorena do 28. studenoga 2008., a ulaz je slobodan.

BIOGRAFIJA:
Valentina Šuljić rođena je 1976. u Zagrebu, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnosti i dizajn. Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirala je 2001. godine u klasi prof. Frane Para. U želji za daljnjim usavršavanjem upisuje 2003. poslijediplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, grafički odjel (duboki tisak) kod mentora, prof. Dževada Hoze, magistriravši u siječnju 2007. godine. Od 2005. do 2007. radi kao stručni suradnik grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je kandidat za doktorski umjetnički studij.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika