11.11.2008. / 12:16

Autor: Petra Horvat

Županijski sud

Sisački sud izdao nalog za dovođenje Čučića u zatvor

Čučić ima hrvatsko i francusko državljanstvo, a sada se, kako sam kaže, nalazi u Francuskoj

Županijski sud u Sisku jučer je izdao nalog za dovođenje u zatvor Ljubomira Čučića, bivšeg hrvatskog veleposlanika u Belgiji, jer se nije javio na izdržavanje  jednogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers.

Županijski sud je 27. listopada odbio treći Čučićev zahtjev za odgodu odlaska na izdržavanje zatvorske kazne, te se 5. studenoga trebao pojaviti u zatvoru u Remetincu kako bi odslužio kaznu koja mu je određena pravomoćnom odlukom suda.

Na dan kada se trebao pojaviti na odsluženju kazne, Čučić je medijima poslao otvoreno pismo u kojem je kazao "da je u francuskome gradu Reimsu i da ne će u hrvatski zatvor jer nije učinio ništa od onoga za što ga se tereti", te "da je odluka o njegovoj kaznenoj odgovornosti donesena u sudskom postupku koji sam za sebe predstavlja kazneno djelo".

"Moj se muž nije javio i neće se javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne ne zbog toga da bi izbjegao izdržavanje kazne zatvora, nego zbog toga što se u Francuskoj nalazi u borbi za skrb nad kćerima Sarom i Larom", kazala je Čučićeva odvjetnica i supruga Nataša Pifar Čučić 6. studenog.

"Ako dovođenje bude neuspješno, policija će nas o tome obavijestiti, nakon čega ćemo poduzeti daljnje zakonske mjere, raspisati najprije domaću tjeralicu, a ako ga policija ne nađe u Hrvatskoj, za njim ćemo raspisati međunarodnu tjeralicu", rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Sisku, sutkinja Snježana Mrkoci.

Vezane vijesti

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

"Željezara pokazuje da se može javno-privatno"

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su danas sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika