02.12.2003. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

POLITIČKE STRANKE

HSS NEĆE KOALIRATI S HDZ-OM


Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić, u ponedjeljak je na konferenciji za novinstvo kazao kako će u utorak predsjedništvu HSS-a predložiti odluku da stranka ne ulazi u koalicijsku vlast ali da podrži formiranje nove vlade, manjinske ili većinske. “Naši zastupnici glasovat će za povjerenje vladi i kao konstruktivna oporba glasovati za prijedloge koji će nam biti prihvatljivi”, rekao je predsjednik HSS-a. Tomčić je kazao kako u HSS-u nakon izbora postoje prevelike razlike i nezadovoljstvo što stranku dovodi u opasnost da se podijeli na temelju različitih mišljenja. Istaknuo je da zastupnici HSS-a neće Sanaderu dati pismenu podršku jer potpisi po Ustavu nisu bitni, ali će stav HSS-a iznijeti predsjedniku Republike tijekom konzultacija koje će prethoditi imenovanju mandatara. “Izborni pobjednik je HDZ i treba mu omogućiti da realizira povjerenje birača i prepustiti mu upravljanje Hrvatskom, a mi s deset zastupnika smo u poziciji koja nam ne daje pravo da određujemo politiku nove vlade”, zaklključio je Tomčić.
Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić izvijestila je u ponedjeljak navečer kako je nepoznata muška osoba u 20.07 sati na telefon policije 92 uputila prijeteću poruku kako će u središnjici Hrvatske seljačke stranke (HSS) u 21 sat eksplodirati bomba.Policija je odmah nakon dojave krenula u središnjicu HSS-a i obavila protueksplozijski pregled prostorija, no, kako ističe glasnogovornica Bardić, “pregled je bio negativan”.U međuvremenu policija je otkrila telefonski broj s kojeg je poslana prijetnja, te je utvrdila da ju je uputio jedan 19-godišnji Zagrepčanin, koji je to i priznao. Nad njim se provodi kriminalistička obrada.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika