12.11.2008. / 10:52

Autor: Ivana Zobenica

Očekivanja za lokalne izbore

HSS: Uvjet za suradnju sa strankama je rješavanje konkretnih problema

HSS ima pet župana, a tko ih podupre, bit će im partner: ''Nikoga time ne ucjenjujemo, naprotiv. Igramo politički otvoreno i spremni smo na korektnu suradnju. Ali, znamo gdje i koliko možemo i od toga nećemo odustati'', napominju u HSS-u

Hrvatska seljačka stranka (HSS) prva je u javnost izišla sa očekivanjima za predstojeće lokalne izbore. U HSS-u su odredili i ''pravila igre'', odnosno uvjete možebitnih koalicija. Uvjet za suradnju je, poručuju u HSS-u, dogovor o rješavanju najvažnijih problema pojedine županije te potpora njihovim kandidatima za župane. HSS ima pet župana, a tko ih podupre, bit će im partner: ''Nikoga time ne ucjenjujemo, naprotiv. Igramo politički otvoreno i spremni smo na korektnu suradnju. Ali, znamo gdje i koliko možemo i od toga nećemo odustati'', napominju u HSS-u.

Iako županijske organizacije još nisu donijele konačnu odluku o imenima kandidata, u kadrovskoj križaljci neće biti iznenađenja. Dakle, HSS će na idućim lokalnim izborima za čelna mjesta u županijama biračima ponuditi pet svojih kandidata, sadašnjih župana. Riječ je o Stjepanu Kožiću u Zagrebačkoj, Darku Korenu u Koprivničko-križevačkoj, Miroslavu Čačiji u Bjelovarsko-bilogorskoj, Zvonimiru Sabatiju u Varaždinskoj te Miri Buconić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na takav kadrovski izbor s terena, stranačka središnjica nema primjedbi i računaju na izbornu pobjedu jer je svih pet župana dosad radilo ''ozbiljno i odgovorno'' i nadaju se da će i birači to prepoznati. ''Krajnje smo realni. Znamo da nemamo nikakvih izgleda u Istri ili Lici, pa ni u Slavoniji, pa ćemo u tim sredinama podržati kandidate za župane jačih stranaka. U ovih pet županija, međutim, HSS je tradicionalno vrlo jak i realno je očekivati da u njima opet imamo župane'', kažu u HSS-u.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika