12.11.2008. / 17:40

Autor: Petra Horvat

Sarajevo

Lajčak pozvao političare da podrže sporazum triju stranaka

Visoki predstavnik za BiH je naglasio kako sada nije vrijeme za isticanje osobnih ili stranačkih interesa jer je posrijedi interes cijele države

"Neshvaćanje važnosti, odnosno izostanak potpore sporazumu o nekoliko ključnih reformi, izlaže BiH opasnosti da zaostane za svojim susjedima na putu u Europsku uniju", izjavio je visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak, koji je danas razgovarao s Draganom Čovićem o sporazumu koji su prošli tjedan postigli predsjednici HDZ BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić i SBSD Milorad Dodik.

Lajčak je tom prilikom pozvao sve političare u toj zemlji da prihvate sporazum, a iz njegova je ureda priopćeno kako smatra da sada nije vrijeme za isticanje osobnih ili stranačkih interesa jer je, kako je napisano, posrijedi interes cijele države.

"Dogovor trojice stranačkih vođa dokaz je kako je u BiH moguća nagodba pa je sada potrebno da i ostali političari slijede taj primjer", kazao je Lajčak i istaknuo kako je potporu sporazumu Čovića, Tihića i Dodika već dala i Europska unija.

Čelnici HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a, prošli su se tjedan složili o šest točaka političkih reforma u BiH, među kojima je i ona da se sadašnji Ustav BiH treba mijenjati amandmanima, da popis stanovništva treba biti proveden do 2011., da status Brčko distrikta treba urediti ustavnim zakonom, te da nekretnine treba podijeliti između države BiH i njezinih entiteta.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika