13.11.2008. / 13:17

Autor: Petra Horvat

Isprika Georgea Busha

"Neke stvari nisam trebao izreći"

Među fraze koje bi volio da može izbrisati nabrojao je onu 'živ i mrtav' kad je govorio o Osami Bin Ladenu, te 'neka dođu', kad je govorio o iračkim pobunjenicima. Sam je rekao da je zbog tih fraza stekao reputaciju 'kauboja revolveraša'

Kako je rekao američki predsjednik George Bush, tijekom njegova osmogodišnjeg mandata bilo je gafova zbog kojih i danas žali. "Žao mi je što sam izrekao neke stvari koje nisam trebao reći", kazao je i Bush i napomenuo da je takvim nespretnim izjavama javnosti poslao krivu poruku.

Jedan takav primjer je njegovo poziranje fotografima pred transparentom "Misija završena", koji je održao 1. svibnja 2003. godine na palubi američkog nosača aviona USS Lincoln, kada je slavio svrgnuće Saddama Husseina s vlasti u Iraku. "Neki su tada pomislili da sam time htio reći kako je rat u Iraku gotov. Poslao sam krivu poruku", rekao je Bush.

Idući primjer je govor koji je održao povodom Dana veterana, kada je rekao kako ga je njegova supruga često upozoravala da "kao predsjednik SAD-a treba paziti što govori". Među fraze koje bi volio da može izbrisati nabrojao je onu "živ i mrtav" kad je govorio o Osami Bin Ladenu, te "neka dođu", kad je govorio o iračkim pobunjenicima. Sam je rekao da je zbog tih fraza stekao reputaciju "kauboja revolveraša".

Bush nije želio otkriti sadržaj službenog razgovora koji su on i novoizabrani predsjednik Obama vodili u Ovalnom uredu, no medijima je otkrio da je zadovoljan Obaminim izborom. Kazao je i kako je uvjeren daće Obama u Bijelu kuću unijeti "obiteljsku toplinu", te da je želio vidjeti mjesto gdje će spavati njegove kćeri.

"Nakon inauguracije novog predsjednika povući ću se u Teksas, a možda ću početi pisati i novu knjigu", najavio je Bush.

Vezane vijesti

Blatter se ispričao, ali ne odstupa već nastavlja "borbu" protiv rasizma

Blatter se ispričao, ali ne odstupa već nastavlja "borbu" protiv rasizma

Predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je da se ne namjerava povući sa svoje pozicije nakon što je izjavio da bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika