13.11.2008. / 17:27

Autor: Katarina Zorić

Suđenje Branimiru Glavašu

Krnjak izbačen sa suđenja jer je vikao na suca

Naime, tijekom čitanja iskaza bivše novinarke beogradske Politike Snežane Berić, Krnjak je ustao i rekao da to ne može slušati jer se na taj način širi četnička propaganda. Sudac Željko Horvatović potom ga je upozorio da se smiri, ali je Krnjak nastavio pa je izbačen iz sudnice

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločine nad srpskim civilima i danas je nastavljeno čitanjem iskaza svjedoka ranije ispitanih u postupku u slučajevima "garaža" i "selotejp", no iz sudnice je zbog vikanja na suca izbačen drugooptuženi Ivica Krnjak.

Naime, tijekom čitanja iskaza bivše novinarke beogradske Politike Snežane Berić, Krnjak je ustao i rekao da to ne može slušati jer se na taj način širi četnička propaganda. Sudac Željko Horvatović potom ga je upozorio da se smiri, ali je Krnjak nastavio pa je izbačen iz sudnice.

"Konstatira se da drugooptuženi Krnjak upada u riječ te počinje vikati na predsjednika vijeća",  izdiktirao je sudac u službeni zapisnik. Upozorio je Krnjaka da će biti izbačen sa suđenja do kraja glavne rasprave ako se sličan incident ponovi.

Iskazu je prigovorio i prvooptuženi Glavaš. "Iskaz svjedokinje je najobičnija laž i da se prihvati kao vjerodostojan značilo bi da je Hrvatska nastala na zločinačkom udruživanju", rekao je Glavaš.

Jedan od odvjetnika Branko Šerić dodao je da sadržaj iskaza predstavlja govor mržnje na koji bi trebalo reagirati i Državno odvjetništvo.

U svojem iskazu Snežana Berić je govorila da su Srbi u ratnom Osijeku živjeli u strahu, a svjedočila je i o nekadašnjem šefu osječke policije Josipu Reihlu Kiru. Rekla je da je on bio dobar čovjek koji je smirivao tenzije u Osijeku i okolici.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi se trebali saslušati novi svjedoci. 

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika