14.11.2008. / 08:46

 

I dalje u bijegu

CIA: Osama bin Laden je živ

Direktor CIA-e kazao je da je smrću najmanje šest zapovjednika Al Qaede u Pakistanu, SAD dobrano utjecao na izbacivanje iz ravnoteže ove terorističke organizacije, ističući da su oni na rubu poraza

Osama bin Laden je živ i "ulaže puno energije u vlastitu sigurnost", izjavio je u četvrtak direktor američke središnje obavještajne agencije - CIA, general Michael Hayden, u govoru pred Atlantskim vijećem u Washingtonu.

Kako prenose agencije, Hayden je kazao da je američka obavještajna zajednica pravodobno spriječila napad "koji bi konkurirao razaranju od 11. rujna 2001", izvijestio je ABC News. "Amerikanci i njihovi prijatelji prenijeli su borbu na teren neprijatelja. Al Qaeda je pretrpjela ozbiljno nazadovanje, no to je odlučan, prilagodljiv neprijatelj, ni nalik ijednome s kojim s naša zemlja ikada suočila", rekao je general Hayden.

Čelnik čovjek CIA-e kazao je da su američke snage do sada uspješno izolirale Bin Ladena, 'jer se on čini uvelike izoliran od svakodnevnih operacija koje vodi.' Hayden je istaknuo kako se dosadašnji neuspjeh da se čelnog čovjeka Al Qaedae zarobi ili ubije može objasniti "neprohodnim i nepristupačnim terenom", ali i činjenicom da se Bin Laden do sada uspio izbjeći zarobljavanje.

Direktor CIA-e kazao je da je smrću najmanje šest zapovjednika Al Qaede u Pakistanu, SAD dobrano utjecao na izbacivanje iz ravnoteže ove terorističke organizacije, ističući da su oni na rubu poraza. Suprotno vijestima iz sukoba SAD-a sa teroristima u Iraku i navodnim smanjivanjem utjecaja tamošnje Al Qaide, Hayden je upozorio na zabrinjavajuće jačanje Al Qaide u sjevernoj i istočnoj Africi i Jemenu.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika