14.11.2008. / 11:58

Autor: Katarina Zorić

Slučajevi Bunjevac i Šiprag

Zagorec odbio dopunu izručenja

Odbio je da se protiv njega vodi kazneni postupak na temelju optužbi da je poticao Suzanu Di Mauro Bunjevac na ometanje istrage koja se protiv njega vodila zbog afere s draguljima i da mu pomaže u bijegu te u slučaju tužbe njegove bivše tajnice u MORH-u Snježane Šiprag. Ona Zagorca tuži da ju je oklevetao nazvavši je ljubavnicom Hrvoja Petrača

Vladimir Zagorec odbio je danas pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu dati suglasnost na zahtjeve za njegovim dopunskim izručenjem u dva slučaja u kojima je optužen, a koji nisu bili navedeni u ugovoru o izručenju iz Austrije.

Odbio je da se protiv njega vodi kazneni postupak na temelju optužbi da je poticao Suzanu Di Mauro Bunjevac na ometanje istrage koja se protiv njega vodila zbog afere s draguljima i da mu pomaže u bijegu te u slučaju tužbe njegove bivše tajnice u MORH-u Snježane Šiprag. Ona Zagorca tuži da ju je oklevetao nazvavši je ljubavnicom Hrvoja Petrača.

"Bilo je kratko i jezgrovito. Zagorec je odbio da se protiv njega u oba slučaja vode kazneni postupci", rekao je novinarima nakon saslušanja Zvonimir Hodak, odvjetnik Vladimira Zagorca. Hodak je već ranije najavio da njegov klijent neće pristati na dopunsko izručenje za te procese jer, kako kaže, ti predmeti nisu bili navedeni u ugovoru o izručenju na temelju kojeg je Austrija Zagorca izručila Hrvatskoj.

"U slučaju Suzane Bunjevac slijedeći korak je da će hrvatsko pravosuđe od austrijskog zatražiti dodatno izručenje, a u slučaju Šiprag se Zagorcu ne može suditi dok je u pritvoru", rekao je Hodak.

Već ranije Zagorec je odbio na Zagrebačkom županijskom sudu da mu se sudi i za 7 godina star slučaj nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera i u tom slučaju Hrvatska od Austrije može zatražiti dopunsko izručenje.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika