14.11.2008. / 13:09

Autor: Katarina Zorić

Razgovor sa studentima

Ministar Šimonović posjetio Visoku novinarsku školu

Budući da je Šimonović bio stalni predstavnik RH pri UN u New Yorku te zastupnik RH pri Međunarodnom sudu pravde u Hagu, studenti su htjeli doznati nešto više o tim institucijama iz prve ruke

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović posjetio je Visoku novinarsku školu gdje je studentima druge godine održao predavanje. Šimonović je studentima govorio o međunarodnim odnosima, vanjskoj politici i diplomaciji.

Budući da je Šimonović bio stalni predstavnik RH pri UN u New Yorku te zastupnik RH pri Međunarodnom sudu pravde u Hagu, studenti su htjeli doznati nešto više o tim institucijama iz prve ruke. Šimonović se prisjetio zanimljivih događaja iz tog vremena, a studenti su dobili priliku nešto više doznati o funkcioniranju tih institucija.

Studente je zanimala i budućnost UN-a, a ministar Šimonović pojasnio je kako svijetu u vremenu globalizacije itekako treba institucija koja će regulirati i nadzirati globalna kretanja. "Nikada u povijesti čovječanstva svijetu nije trebala globalna regulacija. Bez toga srljamo u katastrofu. Hoće li to biti UN ili neka nova organizacija, u ovom se trenutku ne zna. Jasno je jedino da nam takva organizacija treba", zaključio je Šimonović.

Vezane vijesti

Kongo u rukama gospodara rata

Kongo u rukama gospodara rata

Jedini način da se uđe u Shabundu ili iziđe iz nje jesu pješačenje 350 km kroz džunglu do Bukavua ili let. Tamošnji stanovnici nemaju novca za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika