16.11.2008. / 14:20

Autor: Katarina Zorić

Poziv Kongresu

Obama predlaže nove mjere za gospodarstvo

"Ako Kongres odmah ne donese plan koji donosi nužne poticaje gospodarstvu, ja ću to učiniti svojom prvom zadaćom kao predsjednik", naglasio je Obama u tjednoj radio poruci naciji, koju je uputio ispred Demokratske stranke

Ističući da su Sjedinjene Države suočene s najvećim gospodarskim izazovima našeg vremena, novoizabrani američki predsjednik Barack Obama pozvao je Kongres da donese novi paket poticajnih mjera za gospodarstvo. Novi poticaji, koje predlaže demokratsko čelništvo Kongresa, uključuju produljenje naknade za nezaposlene, povećanje programa kartica za hranu socijalno najugroženijima i olakšice poslodavcima koji otvaraju radna mjesta.

"Ako Kongres odmah ne donese plan koji donosi nužne poticaje gospodarstvu, ja ću to učiniti svojom prvom zadaćom kao predsjednik", naglasio je Obama u tjednoj radio poruci naciji, koju je uputio ispred Demokratske stranke.

Obama je također naglasio važnost otvaranja radnih mjesta u SAD, kako bi građani lakše prebrodili krizu.

Radio poruka snimljena je na video i postavljena 'on line' preko YouTube linka na Obaminu tranzicijsku web stranicu. Budući predsjednik SAD planira nastaviti s internetskim objavljivanjem video verzije svoje tjedne radio poruke naciji i nakon što preuzme dužnost 20. siječnja iduće godine.

Obama je u poruci pozdravio odluku predsjednika Georgea W. Busha da dovede svjetske čelnike u Washington kako bi raspravljali o mjerama za rješavanje svjetske financijske i gospodarske krize, ističući da "globalna kriza traži i koordinirani globalni odgovor".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika