17.11.2008. / 11:12

Autor: Petra Horvat

Zagrebačka burza

Dobit IGH-a povećana za 64 posto

Prihodi su u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani za čak 30 posto

Institut građevinarstva Hrvatske dostavilo je priopćenje Zagrebačkoj burzi u kojem stoji da je dobit IGH-a tijekom prvih devet mjeseci tekuće godine povećana za 64 posto, pri čemu je neto dobit porasla na 59,5 milijuna kuna.

Prihodi su u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani za čak 30 posto, te sada iznosi oko 637,5 milijuna kuna. Od 637,5 milijuna kuna ukupnog prihoda,  551,4 milijuna kuna odnosi na prihode od prodaje u zemlji što je povećanje od 22 posto. Inozemni prihodi iznose 44,6 milijuna kuna i povećani su za 240 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Zarada ostvarena od inozemnih prihoda prvenstveno se odnosi na istočno europsko tržište poput BiH, Albanije, Crne Gore i Kazahstana.

Rashodi IGH-a u devetomjesečnom razdoblju iznosili su 566,7 milijuna kuna, što je za 26,8 posto više od prošle godine, što čini ukupnu dobit prije oporezivanja od 70,7 milijuna kuna.

Prošlogodišnja neto dobit iznosila je 36,3 milijuna kuna, a ove je godine povećana na 36,6 milijuna kuna. Zarada po dionicama kreće se unutar očekivanih okvira, a njena posljednja vrijednost iznosi 6.060 kuna.

Vezane vijesti

Radiću u Upravi

Radiću u Upravi

Tvrtka IGH na jesen će ponovo promijeniti vlasničku strukturu, jer će uslijediti još jedna dokapitalizacija nakon što je ovog mjeseca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika