17.11.2008. / 14:44

Autor: Ivana Matić

Glasnogovornica Milana Bandića

Iva Mia Erak: Bila sam premlada za brak

Glasnogovornica zagrebačkoga gradonačelnika govori o tome kako je raditi s MIlanom Bandićem, prvi put govori o svom razvodu te priznaje kako joj je u početku bilo teško uskladiti majčinske obveze s karijerom

Iva Mia Erak već je godinu dana glasnogovornica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Ova 31-godišnja Zagrepčanka, prije no što je došla na odsjek za odnose s javnošću kabineta gradonačelnika Bandića, bila je glasnogovornica političke stranke Demokratskog centra. Radila je i u odnosima s javnošću Agrokora i Konzuma te u marketingu VIP-a i RTL Televizije.

Rođena 12. studenog 1977. u Zagrebu, dio je školovanja provela u Zagrebu. Kako joj je očuh radio u diplomaciji, kao jedanaestogodišnjakinja s obitelji se preselila na Filipine gdje je završila osnovnu školu. Srednju školu završila je u Kini, gdje je pohađala i britanski fakultet. Nakon diplome ekonomije, s devetnaest godina vratila se u rodni Zagreb.
"Nisam se dvoumila o tome da ostanem negdje vani živjeti. Htjela sam napokon imati neku svoju bazu i u Zagrebu osnovati vlastitu obitelj. Bilo mi je dosta putovanja i selidbi."
Pri povratku u Zagreb upisala je magisterij iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti. Udala se za zagrebačkog stomatologa Ivora Eraka i majka je 4-godišnje djevojčice Karle. Iako je u medijima izbjegavala govoriti o svome raspadu braka, za Extru je ispričala kako je u tijeku brakorazvodna parnica. Iva Mia Erak je 2005. godine na izboru ljepote Mrs Globe izabrana za najljepšu gospođu Hrvatske. Te iste godine predstavljala je Hrvatsku na izboru za najljepšu gospođu svijeta. Za vrijeme fotografiranja, u gradskoj palači Dverci, baroknom zdanju u kojem gradonačelnik Milan Bandić često održava prijeme, Iva Mia Erak razgovor je započela opisivanjem gradonačelnika.

EXTRA: Kakav je Milan Bandić kao šef?
- S gradonačelnikom radim već godinu dana i mislim da u rječniku ne postoji riječ koja bi njega opisala. Prvih nekoliko mjeseci mislila sam da je riječ hiperaktivan prikladna, međutim, što sam dulje s njim, ta riječ mi ispada smiješna. Znam da će mnogima izgledati da pretjerujem, ali on svaki dan ima istu energiju i volju bez obzira u kakvom je psiho-fizičkom stanju. Ako mu prijašnji dan završi čak i nakon ponoći, on će se sljedeći dan dignuti u 5 ujutro i ići trčati. Nekada se osjećam posramljeno, jer iako sam više od 20 godina mlađa, nemam tu volju koju ima on.
EXTRA: Što mislite, zašto vas je Bandić izabrao za glasnogovornicu?
- To trebate pitati njega. Ja vam samo mogu reći da sam ispunjavala sve uvjete natječaja – znanje dvaju stranih jezika, visoko obrazovanje i pet godina rada u struci.
EXTRA: Gdje vam je ured i koji su vaši zadaci?
- Radim u Gradskom poglavarstvu, a moji zadaci kao glasnogovornice su odgovaranje na brojna novinarska pitanja, vođenje konferencija za medije, odlazak na brojna događanja, obilazak i otvorenje velikih infrastrukturnih projekata, prijemi domaćih i međunarodnih poslovnih i drugih izaslanstava, sjednice Poglavarstva i Skupštine, kontakti s gradskim uredima i podružnicama Holdinga.

EXTRA: Kako ste došli do politike?
- Moj ulazak u politiku bio je logičan slijed mog odrastanja, ali i sudbina. Odrasla sam u diplomatskom miljeu, u obitelji u kojoj se razgovaralo o politici i javnim poslovima. Vrlo rano sam upoznala primanja i prijeme i to je za mene bila svakodnevica. Naravno da kao dijete ne razmišljate o javnoj i političkoj karijeri koju ćete možda ostvariti jednoga dana. Ali je sigurno da je taj dio mog života odredio neke moje kasnije i današnje životne stavove i ambicije.
CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Fotogalerija

Vezane vijesti

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika