17.11.2008. / 15:02

 

Financijska kriza

Čehok: Vlada treba odustati od pojedinih kapitalnih investicija

Čehok je istaknuo kako bi zbog nužnog smanjenja javne potrošnje, Hrvatska trebala za sada odustati od gradnje autoceste Zagreb-Sisak, jer se ne radi o projektu koji je trenutačno strateški važan za Hrvatsku. Čehok se također zalaže za produženje početka izgradnje mosta Pelješac, kao i izgradnju dvostrukih cijevi tunela na autocesti A1.

Potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok poručio je danas, kako sukladno aktualnoj situaciji na financijskom tržištu, Hrvatska treba trenutačno odgoditi neke kapitalne projekte, odnosno odustati od njih. Čehok je, naime, istaknuo kako bi zbog nužnog smanjenja javne potrošnje, Hrvatska trebala za sada odustati od gradnje autoceste Zagreb-Sisak, jer se ne radi o projektu koji je trenutačno strateški važan za Hrvatsku. Čehok se također zalaže za produženje početka izgradnje mosta Pelješac, kao i izgradnju dvostrukih cijevi tunela na autocesti A1.

"Sve su to kapitalni projekti koji u ovom trenutku nisu od presudnog interesa za Hrvatsku, a predstavljaju financijsko opterećenje. S druge strane, treba nastaviti daljna ulaganja u infrastrukturu, energetski sektor i obrazovanje", rekao je Čehok. Osnovni preduvjeti za kvalitetni odgovor na krizu su, smatra Čehok, promjena dosadašnjih prioriteta što se strateških gospodarskih ciljeva tiče, iznalaženje dodatnih financijskih sredstava za Hrvatsku banku za obnovu i razvoj kako bi nastavila s kreditiranjem izvozno orijentirane industrije te daljnja isplata subvencija i poticaja za tekstilnu, kožarsku i drvnu industriju, prenosi Hina. Iako je kazao kako možda izgleda banalno, Čehok je poručio kako podržava ideju premijera Ive Sanadera, koji je najavio ukidanje božićnih darova i domjenaka.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika