17.11.2008. / 19:00

Autor: Katarina Zorić

Financijska kriza

Bebić načelno za raspravu o smanjenju zastupničkih plaća

Na pitanje slušateljice bi li se zastupničke plaće trebale kretati oko prosječne hrvatske plaće, Bebić je odgovorio da Sabor može i treba sudjelovati u općim naporima da se, u svjetlu financijske krize, uravnoteže hrvatske financije, ali da se protivi tome da svi moraju biti jednaki

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je danas u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" kako se načelno slaže da se javno raspravi treba li, u okolnostima financijske i gospodarske krize, smanjiti plaće saborskih zastupnika.

"Bi li to smanjenje zastupničkih plaća bilo deset ili osam posto, u načelu sam da se to raspravi. Prijedlog je zreo da se raspravi i o njemu razgovara", rekao je Bebić.

Na pitanje slušateljice bi li se zastupničke plaće trebale kretati oko prosječne hrvatske plaće, Bebić je odgovorio da Sabor može i treba sudjelovati u općim naporima da se, u svjetlu financijske krize, uravnoteže hrvatske financije, ali da se protivi tome da svi moraju biti jednaki.

"Ni u komunizmu nije tako bilo, pa je nerealno očekivati da svi idemo na isti kazan", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora. Istaknuo je da društvo i sve institucije trebaju uravnotežiti svoje rashode i racionalnije trošiti, a naglasio je kako ne vjeruje da će svjetska financijska kriza u Hrvatskoj izazvati stagnaciju i negativne trendove kakve bilježe neke zemlje.

"Mi ne očekujemo da ćemo doći takvu situaciju. Svi partneri na političkom, gospodarskom i financijskom sektoru trebaju snositi teret stabilizacije", rekao je Bebić.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika