18.11.2008. / 17:41

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Lora

Bikić ima pravo na novi sudski postupak

"Cijelo vrijeme otkako je Bikić u bijegu poduzimali smo mjere da ga pronađemo i uhitimo,", rekla je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj. Dodala je kako je Bikić, nakon što se predao policiji u Splitu, smješten u zatvor

Glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi izjavio je HINA-i kako Josip Bikić ima pravo na novi sudski postupak ako Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu donese takvu odluku na temelju zahtjeva Bikićeva odvjetnika.

"Svatko tko je osuđen u odsutnosti ima zakonsko pravo na obnovljen sudski postupak ako to zatraži branitelj u razdoblju od godinu dana pošto je doznao za presudu", pojasnio je Cambi.

Bikićev odvjetnik Željko Guliši popodne je najavio da će podnijeti zahtjev za obnovu postupka.

Josip Bikić zvani Čop koji je osuđen na šest godina zatvora u slučaju "Lora", predao se danas splitskoj policiji u pratnji odvjetnika. Biki će je u bijegu od 2005., a za njim je raspisana međunarodna Interpolova tjeralica.

Bikić je osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog nad civilima srpske nacionalnosti u splitskome Vojno-istražnome centru Lori 1992. godine.

Bikiću i još sedmorici bivših vojnih policajaca, optuženika za tzv. "slučaj Lora" Županijski sud u Splitu izrekao je u ožujku 2006. godine kaznu od šest do osam godina zatvora, a Vrhovni sud Hrvatske ju je potvrdio u veljači 2007., kada je postala pravomoćnom.

Vezane vijesti

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

Državno odvjetništvo RH u povodu brojnih upita i tvrdnji kako se u svezi ratnih zločina u splitskoj vojarni "Lori" ništa ne poduzima, još jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika