18.11.2008. / 19:00

 

Svjetski dan djeteta

McDonald’sova akcija za pomoć Centru za rehabilitaciju djece Zagreb

Svih 16 McDonald’sovih restorana širom Hrvatske zajednički pomaže prikupljanju novčanih sredstava za obnovu Centra za rehabilitaciju Zagreb, koji se brine za djecu osnovnoškolske dobi s težim invaliditetom

U povodu Svjetskog dana djeteta McDonalds organizira već sedmu godinu za redom veliku humanitarnu akciju širom Hrvatske za pomoć Centru za rehabilitaciju djece Zagreb.  

Svih 16 McDonald’sovih restorana širom Hrvatske zajednički pomaže prikupljanju novčanih sredstava za obnovu Centra za rehabilitaciju Zagreb, koji se brine za djecu osnovnoškolske dobi s težim invaliditetom. Ovo je već sedma godina kako se McDonald’s u Hrvatskoj povodom Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenog, uključuje u globalnu McDonald’sovu humanitarnu inicijativu u kojoj više od 30.000 McDonald’sovih restorana širom svijeta organizira brojne humanitarne akcije za pomoć djeci.

Ove godine McDonald’sovi restorani u Zagrebu, Velikoj Gorici, Karlovcu, Varaždinu, Puli, Rijeci, Osijeku i Splitu u razdoblju od 14. do 19. studenog izdvajaju po 3 kune od svakog prodanog Happy Meal obroka u humanitarne svrhe. Cjelokupna sredstva po završetku akcije donirat će se na sam Svjetski dan djeteta, 20. studenog, u svrhu obnove Centra za rehabilitacije djece s mentalnom retardacijom, kako bi se mališanima s najtežim invaliditetom poboljšala kvaliteta života i uvjeti njihove rehabilitacije.

Ovogodišnju McDonald’sovu humanitarnu akciju u Hrvatskoj kao njen posebni ambasador osobito je podržao akademski slikar prof. Damir Medvešek, koji je odrastao u domu za nezbrinutu djecu, a danas u sklopu ove inicijative, pomaže akciju donacijom svojih slika i grafika Centru za rehabilitaciju Zagreb. Humanitarna izložba bit će do 20. studenog 2008. postavljena u McDonald’sovom restoranu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a kasnije u galeriji “T” na Zrinjevcu, gdje će se u prosincu održati i humanitarna aukcija radova.

Širom svijeta, McDonald’sovu su globalnu humanitarnu inicijativu podržale brojne poznate osobe, od pjevačice Celine Dion do Vojvotkinje od Yorka, Sarah Ferguson.

Svaki McDonald’sov gost koji u razdoblju trajanja humanitarne akcije kupi Happy Meal obrok, dobit će i naljepnicu u obliku ručice, zaštitnog znaka ove globalne humanitarne inicijative. Na naljepnice će se gosti moći potpisati i zalijepiti ih na stakla McDonald’sovih restorana, dajući na taj način dodatnu podršku ovoj lijepoj humanitarnjoj inicijativi.

McDonald’sovu humanitarnu akciju povodom Svjetskog dana djeteta podržala je i Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AMCHAM) koja će dodatno pozvati sve svoje članove da se uključe u akciju i pomognu prikupljanju što većih sredstava za pomoć rehabilitaciji djece s najtežim invaliditetom.

Vezane vijesti

McDonalds povećao dobit, uspješno proširio ponudu i poslovanje u Europi

McDonalds povećao dobit, uspješno proširio ponudu i poslovanje u Europi

Američka tvrtka McDonald's, najveći lanac restorana u svijetu, izvijestila je u četvrtak o 10-postotnom rastu dobiti u trećem tromjesečju u odnosu na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika