19.11.2008. / 11:34

Autor: Katarina Zorić

Zamjena saborskih zastupnika

U Sabor dolazi Rončević, odlazi Škoro

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je prihvatilo ostavku Miroslava Škore na dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru i predložilo da tu dužnost obnaša Berislav Rončević

Bivši ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević postaje saborski zastupnik i dolazi na mjesto Miroslava Škore. Naime, Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je prihvatilo ostavku Miroslava Škore na dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru i predložilo da tu dužnost obnaša Berislav Rončević, također zastupnik HDZ-a. Kako je izvijestio predsjednik  MIP-a Damir Sesvečan, Škoro je ostavku službeno podnio iz osobnih razloga.

Član MIP-a Arsen Bauk iz SDP-a podsjetio je da je Škoro ljetos u medijima istaknuo kako odlazi iz Sabora jer je u javnosti stvorena percepcija da su političari tu zbog velikih plaća i privilegija. "To objašnjenje za mene je neprihvatljivo", rekao je Bauk. Napomenuo je da se on osobno uključio u politiku kako bi bio na korist društva.

Bauk je također upitao kakvu poruku šalje HDZ kad se odlučio da u Sabor izabere Berislava Rončevića koji je nedavno smijenjen s dužnosti ministra jer nije dobro radio svoj posao. "Znači li to da će svi, bez obzira na zasluge, dobiti zaštitu stranke", pitao je Bauk.

Sesvečan je objasnio kako nema potrebe da Povjerenstvo procjenjuje što je netko rekao u novinama kada su dobili službeno objašnjenje od Miroslava Škore i prijedlog HDZ-a za izborom Berislava Rončevića koji je u skladu sa zakonom.

Vezane vijesti

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finska policija uskoro bi mogla krenuti s istragom koja bi proučavala moguće podmićivanje hrvatskih dužnosnika od strane finske tvrtke Patria, koja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika