19.11.2008. / 14:05

Autor: Katarina Zorić

Sanader na aktualnom prijepodnevu:

Faber ima moju potporu, ali ne treba politizirati

\"Rekao sam da mu je mjesto za radnim stolom i na ulici, a ne da izvodi stilske figure o onome što je bilo prije njega\", odgovorio je Sanader. Istaknuo je da ravnatelj policije ne može politizirati i sasuti paljbu na sustav prije njega

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas na aktualnom prijepodnevu da novi ravnatelj policije Vladimir Faber ima njegovu potporu u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, ali je naglasio da kao ravnatelj policije ne treba politizirati.

"Istupati u ime MUP-a može ministar, državni tajnik i u određenim slučajevima ravnatelj. Ono što ravnatelj policije ne može, to je politizirati", odgovorio je Sanader na upit SDP-ova Zvonimira Mršića zašto smatra da ravnatelj policije ne smije sudjelovati u raspravama o mjerama suzbijanja korupcije i kriminala. Mršić se pozvao na premijerovu izjavu nakon Okruglog stola održanog u Hrvatskom saboru u organizaciji Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, rekavši kako je Sanader Faberu poručio da mu je mjesto na ulici.

"Rekao sam da mu je mjesto za radnim stolom i na ulici, a ne da izvodi stilske figure o onome što je bilo prije njega", odgovorio je Sanader. Istaknuo je da ravnatelj policije ne može politizirati i sasuti paljbu na sustav prije njega.

Sanader je dodao da Faber ima njegovu punu potporu, ali ne da politizira, već da pronađe ubojice i naručitelje. Mršić je premijer odgovorio kako tu "nije riječ o ravnatelju policije, nego o tome da premijeru nema tko pisati pohvale".

Vezane vijesti

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Brkić: 'Vozio sam Porsche kao i ostali'

Luksuzni Porsche panamera vozili su dužnosnici Ravnateljstva policije, izvještava Večernji list. Iz MUP-a tvrde kako vozilo nikada nije bilo plaćeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika